Sertifikatai bus išduodami visiems turizmo infrastruktūros objektams: viešbučiams, pramogų centrams ir netgi pervežimo kompanijoms. Kiekvienam sektoriui bus atskiros sertifikavimo sąlygos.

Viešbučiams bus taikomi atskiri kriterijai – pradedant socialinės distancijos reikalavimais, baigiant higienos normomis, personalo mokymu valyti bendras patalpas, kambarius ir tualetus, taip pat atskiros sąlygos baseinams ir SPA salonams.

Be to, objektai turės parūpinti klientams kaukių, matuoti jiems temperatūrą, taip pat organizuoti karantino zoną netikėtiems atvejams.

Pagal reikalavimus, viešbučių vadovai turės matuoti temperatūrą personalui, ateinant į darbą ir išeinant iš darbo, bus privaloma vilkėti apsauginius kostiumus, reikės organizuoti instruktažą, kaip elgtis, viešbučio teritorijoje kilus koronaviruso protrūkiui.

Dar viena atsargumo priemonė – palikti viešbučių numerius tarp lankytojų tuščius iki 12 val. (pagal galimybes). Valytojos turės vilkėti apsauginius drabužius, o numeriuose turės būti vienkartinių priemonių. Jei lankytojui bus diagnozuotas koronavirusas, jo numeris turės išbūti tuščias 72 val. Užtiesalai, patalynės užvalkalai ir rankšluosčiai turės būti supakuoti atskirai.

Virtuvės darbuotojams bus privaloma dėvėti vienkartines pirštines, prijuostes, chirurgines kaukes, kepuraites ir plastikines įmautes ant batų. Virtuvėje bus skiriama ypač daug dėmesio sterilizacijai.

Dėl naujų taisyklių išliko galimybė išsaugoti švediško stalo maitinimą, tiesa, su tam tikrais niuansais.
Pavyzdžiui, valgymo zona bus administruojama viešbučio vadovybės parengtais protokolais. Prie įėjimo į valgomąją zoną stovės ženklai, nurodantys laikytis socialinės distancijos. Aptarnaujantysis personalas vilkės apsauginius drabužius. Arbata, kavos aparatai, aparatai su gėrimais ir kiti panašūs prietaisai bus arba išnešti, arba prie jų stovės vienas personalo darbuotojas, kuris dezinfekuos juos po kiekvieno naudojimo.

Druska, prieskoniai ir kiti daiktai ant stalų bus vienkartiniai.

Jei valgius nuo švediško stalo ims patys lankytojai, švediškas stalas bus už perregimos apsauginės užuolaidos, kuri saugos nuo kvėpavimo ar kosulio dalelių.

Prie baseinų dirbantis personalas privalės vilkėti apsauginius drabužius, šezlongų zonos bus įrengtos pagal socialinės distancijos taisykles.

Atviruose baseinuose chloro koncentracija bus 1–3 promilės, uždaruose baseinuose – 1–1,5 promilės.
Dušai ir tualetai baseinų zonose bus dezinfekuojami vienodomis laiko atkarpomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)