Anksčiau vila priklausė grafams Tiškevičiams. Pirmojo pasaulinio karo metu pastatas buvo apgadintas, bet išliko. 1933 metais jis buvo atnaujintas ir naudojamas studentų komiteto. Antrojo pasaulinio karo metu „Komoda“ buvo dar labiau pažeista ir daug kartų degė. Pastaraisiais metais pastatas buvo apleistas, neturėjo net stogo. 2009 metais pastatas šiame regione buvo įregistruotas kaip kultūros paveldas. 2016 metais vietinis verslininkas Egidijus Vičius nusipirko šį objektą ir renovavo iš savo lėšų. Dabar šia vila rūpinasi Martynas Meidus su žmona Karolina Vičiūte-Meide.

Vila "Komoda"

Pasak jų, vila „Komoda“ pavadinta todėl, kad pastatas primena komodos spintelę. Kai viskas buvo sulenkinta, šis pastatas vadinosi „Baltoji gulbė“, vėliau „Jūrapilis“, o tik tada tapo vila „Komoda“. Toks pavadinimas įrašytas dar iš Tiškevičių laikų.

„Taip ir mes ją vadiname“, – sakė vilos šeimininkai.

Vila XIX amžiuje buvo suprojektuota Lenkijoje gyvenusio italų kilmės architekto Leonardo Marconi. Manoma, kad L. Marconi pardavė šį dizainą užsienio rinkai, nes labai panašus pastatas šiuo metu stovi Monake, Prancūzijoje.

Vila "Komoda"

Atidarymo metu vilos durys buvo atvertos visiems. Norintys galėjo pasivaikščioti po „Komodos“ menes, apžiūrėti kambarius. Iš viso – dešimt prabangių kambarių, kur kiekvienas turi pavadinimą, susijusį su čia gyvenusiais kilmingos giminės atstovais.

Vila "Komoda"

Viloje yra dešimt prabangių apartamentų. Naktis prašmatniuose dviviečiuose apartamentuose kainuoja 320 eurų, šiek tiek paprastesniame kambaryje – 240 eurų. Į kainą įskaičiuoti pusryčiai.

Vila "Komoda" apartamentai Palangoje

Viename iš kambarių – vonia su langu.

Vila "Komoda"

Vilos „Komodos“ namų galerijos ciklą pradėjo Londone gyvenančios menininkės Agnės Bučmytės modernūs darbai. Meno kolekcija „Minčių tomografija“ viloje kabės metus. Visi norintys galės įsigyti dailininkės darbus čia pat vietoje ir nusikabinti tiesiog juos nuo sienos.

Vila "Komoda"
Agnė Bučmytė

Tuo tarpu birželio mėnesį teko lankytis Paryžiuje, kur panašaus tipo dviviečiuose apartamentuose gyvenau pačiame miesto centre. Tokia naktis – 100 eurų, tad trys naktys kainavo – 300 eurų.

Apartamentai Paryžiuje - naktis 100 eurų
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (573)