Įmonės „International SOS“ atliktas tyrimas nustatė, kad 2022 metais pavojingiausia bus lankytis Afganistane. Po jo eina Sirija, Libija, Centrinės Afrikos Respublika ir Irakas.

Šalys buvo vertinamos pagal riziką nuo mažos iki ekstremalios, o grėsmės, į kurias buvo atsižvelgta, apėmė politinį smurtą, socialinius neramumus, sveikatos priežiūros bei pandemijos poveikį, taip pat smulkius nusikaltimus.

Šiais metais į kasmetinį rizikos vertinimą taip pat buvo įtrauktas COVID-19 keliamas pavojus, įskaitant kelionių sutrikimus ir psichinę sveikatą.

Saugumo padėtis Afganistane buvo įvertinta aukščiausiu – ekstremaliu – rizikos lygiu, įspėjančiu, kad šioje šalyje „vyriausybės kontrolė ir įstatymų laikymasis yra minimalus“. Afganistano sveikatos priežiūros sistemai buvo priskirta labai aukšta rizika, reiškianti, kad sveikatos apsauga „beveik neegzistuoja“.

Saugiausios šalys buvo nustatytos Europoje, o jų sąrašo viršuje atsidūrė Norvegija. Po jos seka Suomija, Šveicarija, Danija ir Liuksemburgas.

Didžiosios Britanijos saugumo ir medicinos srityse tvyro žema pavojaus rizika, tačiau ji yra vidutinė, kalbant apie vidaus operacijas, susijusias su COVID-19.

„International SOS“ medicinos grupės direktorius, daktaras Neilas Nerwichas sakė: „2022 metais mūsų laukia nevienodos grėsmės aplinka“.

„Įžengus į trečiuosius pandemijos metus, pagrindiniais trikdžiais vis dar išlieka COVID-19 ir karantino pasekmės, tačiau atsinaujinant kelionėms, sugrįžta ir kiti pavojai“.

Jis taip pat sakė, kad daugeliui vyriausybių ir sveikatos priežiūros sistemų tebegresia „padidėjusi įtampa“ dėl COVID-19, kuris veikiausiai sukels ir kitų problemų. Rizikų prognozės 2022 metams numato ilgalaikes COVID-19 ir psichinės sveikatos problemas, taip pat tebesitęsiančius trikdžius dėl pandemijos, nors prognozuojama, kad iki 2023 metų jie turėtų stabilizuotis. Taip pat įspėjama, kad pavojai, kuriuos kelia klimato kaita ir geopolitinis nepastovumas, bus didesni negu prieš pandemiją ir turės įtakos pasauliniu mastu.

2020 metais „International SOS“ pavojingiausia šalimi buvo įvardijusi Malį, o Afganistanas buvo likęs devintoje vietoje.

Kitas panašus tyrimas nustatė, kad saugiausi miestai pasaulyje yra Tokijas, Singapūras ir Osaka.
O jei norite išvengti avarijų vairuojant, nevykite į Vokietiją ir Austriją – vienas priešpandeminis tyrimas buvo parodęs, kad šiose šalyse įvyksta daugiausia autoavarijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)