Bendras koronaviruso aukų skaičius visame pasaulyje viršijo 5,3 mln. „Agence France-Presse“ duomenimis, daugiausiai mirčių užregistruota JAV – 816,5 tūkst., toliau rikiuojasi Brazilija (618 tūkst.), Indija (479 tūkst.) ir Rusija (304 tūkst.). Didžiausias mirčių skaičius, atsižvelgiant į gyventojų skaičių, yra Peru.

Labiausiai dėl atšauktų skrydžių nukentėjo JAV ir Kinija. „FlightAware“ duomenimis, vien sekmadienį buvo atšaukta daugiau nei 2 000 skrydžių, įskaitant daugiau nei 640 skrydžių į JAV oro uostus arba iš jų. Daugiausia skrydžių atšaukė „Delta“, „United“ ir „JetBlue“.

Oro linijų bendrovės pranešė, kad daugelis darbuotojų negalėjo grįžti į darbą, nes jiems buvo diagnozuotas koronavirusas arba jie artimai bendravo su žmonėmis, kurių testas buvo teigiamas.
United Airlines“ anksčiau perspėjo, kad „Omicron“ protrūkis „tiesiogiai paveikė įgulas ir žmones, kurie būtini mūsų darbe“. Bendrovė įspėja keleivius nevykti į oro uostą, jei jų skrydžiai nebus patvirtinti. Sekmadienį aviakompanija atšaukė apie 100 skrydžių, tačiau teigė, kad apie 25 proc. nukentėjusių keleivių galėjo nusipirkti bilietus į kitus reisus.

Numatoma, kad vėlavimai ir atšaukimai tęsis visą šią savaitę. „FlightAware“ tinklalapio duomenimis, pirmadienį gresia 800 atšauktų skrydžių, antradienį – apie 170. Skrydžius taip pat turėjo atšaukti „Lufthansa“, „British Airways“, „Alaska Airlines“ ir daugelis kitų. Londono Hitrou oro uostas sekmadienį atšaukė mažiausiai 60 skrydžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)