„Nuo ateinančios savaitės jokiais atvejais nebus privaloma dėvėti kaukių keliaujant lėktuvais, šis sprendimas sutampa su besikeičiančiais nacionalinių valdžios institucijų reikalavimas viešajam transportui visoje Europoje“, – teigė EASA vykdomasis direktorius Patrickas Ky.

Italijoje, Prancūzijoje, Bulgarijoje ir kitose Europos šalyse imamasi priemonių nuo koronaviruso plitimo švelninimo arba jų apskritai atsisakoma, rašoma Reuters.

Dalis JAV aviabendrovių jau nuo balandžio atšaukė privalomą kaukių dėvėjimą po to, kai Floridoje teismas priėmė nutarimą, kad JAV administracijos priimtas nutarimas dėl privalomo kaukių dėvėjimo viešajame transporte buvo neteisėtas.

Pasak ECDC direktorės Andrea Ammon, nors nebebus privaloma dėvėti kaukių, „svarbu prisiminti, kad kaukės, taip pat fizinio atstumo laikymasis ir rankų higiena – vieni geriausių metodų mažinti [viruso] plitimą“.

Atšaukus nuostatą dėl privalomo kaukių dėvėjimo, taisyklės dėl kaukių dėvėjimo, manoma, bus įvairios. Aviabendrovėms rekomenduojama paraginti savo keleivius dėvėti veido kaukes, skrendant į ar iš vietovių, kuriose tebėra privaloma dėvėti kaukes viešajame transporte, pranešė EASA ir ECDC.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją