„Festivalį „nowJapan“ organizuojame jau šeštus metus ir pastebime, jog tradicinė bei populiarioji Japonijos kultūra jau tampa pažįstama Lietuvos žiūrovui. Visgi pakankamai paradoksalu yra tai, kad būtent apie šiuolaikinę Japonijos kultūrą mūsų šalyje kalbama nedaug, todėl šiemet plėsdami festivalio programą, nusprendėme antrąjį savaitgalį skirti jai“, – teigia festivalio organizatorius Sergej Grigorjev.

Pirmą kartą rengiamoje festivalio programoje „Neregėta Japonija“ žiūrovai turės galimybę susitikti su garsiojo diplomato už gyvybę Čijune Sugiharos sūnumi Nobuki Sugihara. Vienintelio atviro su visuomene susitikimo metu diplomato sūnui istorinio vizito į Lietuvą proga bus įteikiamas Lietuvos žydų bendruomenės apdovanojimas už tėvo nuopelnus Antrojo pasaulinio karo metais. Šeštadienį, 12 val., trumpo pranešimo metu Nobuki Sugihara su festivalio lankytojais pasidalins atsiminimais apie tėvą bei papasakos nepaprastą savo šeimos istoriją.

„Neregėtos Japonijos“ programos metu festivalio lankytojai taip pat turės galimybę padiskutuoti su meno, kultūros, politikos bei verslo atstovais. Renginyje pranešimus skaitys, Japonijos ambasadorė Lietuvoje Kazuko Shiraishi, Lietuvos Nacionalinio dramos teatro aktorė ir režisierė Birutė Mar. Įspūdžiais dalinsis Lietuvoje koncertinį turą surengusi japonų atlikėja YeYe, verslininkas Rimantas Vaitkus apžvelgs verslo subtilybes Japonijoje.

Be įdomių pranešimų festivalio lankytojų laukia išskirtinis menininkės Sako Kojima pasirodymas „Priežastis, kodėl tapau žiurkėnu“. Japonijoje žinoma menininkė, visuomenės socialinių įpročių kritikė persikūnys į žiurkėną ir visam savaitgaliui užsidarys į narvą. Šio savo manifesto prasmę menininkė festivalio lankytojams žada atskleisti sekmadienį 18 val.
Nacionalinėje dailės galerijoje visą savaitgalį veiks prancūzų fotografo Alexandre Bonnefoy fotografijos paroda Neko Land – katės apleistų Japonijos rajonų fone.

Visa tai ir dar daugiau – festivalyje „nowJapan“ antrojo savaitgalio programoje „Neregėta Japonija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)