Pirmiesiems žingsniams tokių sąlygų nė nereikia. Norint tobulinti savo techniką, užtenka vos iki kelių siekiančių bangelių, o tokių Melnragės paplūdimys sulaukia kiekvieną savaitę, rašoma pranešime žiniasklaidai. Tad štai penkios priežastys, kodėl reikėtų išbandyti banglenčių sportą arti namų dar šią vasarą:

1. Puikiai pasiruošite vandenyno bangoms.

Jeigu planuojate išbandyti vandenyno bangas ir tam skirti savo pinigus ir, svarbiausia, laiką – į tokią kelionę geriau vykti pasiruošus. Išmokę saugaus elgesio vandenyje bei pakloję tvirtus pamatus lentos kontrolei ar bangos pagavimui, vandenyne tikrai pagausite daugiau ir geresnių bangų, negu pradėję nuo nulio. Išnaudokite savo kitą kelionę į Bali, Maroką ar Kosta Riką visu 100 procentų ir parsivežkite geriausių įspūdžių nuo rimtų vandenyno bangų!

2. Pasikrausite gerų emocijų. Banglentės – daugiau nei sportas.

Turbūt atkreipėte dėmesį, kad banglentininkai – visuomet besišypsantys. Siūbuojantis bangų ritmas veikia tarsi meditacijos forma. Veikia taip pozityviai, kad visame pasaulyje banglenčių sportas naudojamas ir terapijai. Nuo sergančių depresija ir susidūrusių su rimtais gyvenimo iššūkiais iki karo veteranų ar vaikų autistų. Išsiirkite į jūrą, pamirškite kasdienius rūpesčius ir atraskite kitokį ryšį su gamta ir Baltija.

3. Išmoksite saugiai ir patogiai jaustis vandenyje.

Prieš lipant į jūrą, privalu išmokti saugiai elgtis vandenyje, suprasti, kaip veikia bangos ir srovės. Kiekvienas patyręs instruktorius pamoką pradės būtent nuo šios informacijos. Net jeigu neplanuojate ateityje tapti bangas po pasaulį besivaikančiu nutrūktgalviu – kelios lengvai įsimenamos taisyklės užtikrins, kad prie vandens ilsėsitės saugiau. O jeigu nemokate plaukti ar turite su vandeniu susijusių baimių – jums būtina sudalyvauti stovyklėlėje ir saugioje aplinkoje suprasti, kas yra jūra, kaip kyla baimės ir kaip jas įveikti.

4. Kalorijas deginsite su šypsena!

Per karantiną užsisėdėjote ant sofos? Ne bėda. Banglenčių sportas –puikus būdas deginti kalorijas to nė nepastebint. Juk metro aukščio banga su savimi nešasi beveik toną vandens. Dešimt bangų per minutę – dešimt tonų, kurias įveiksite su šypsena veide. Plaukiant banglente – labai svarbu geras apšilimas, nes niekada nežinai, kiek teks laukti savosios bangos. Tad kvalifikuoti instruktoriai ne tik išmokys plaukimo technikos, tačiau ir papasakos apie teisingą apšilimą prieš treniruotę, o leidžiantis saulei – padės kartu prasitempti raumenis ir atgauti jėgas.


5. Mokysitės iš savo srities profesionalų.

Kvalifikuoti instruktoriai, kurie supras tave ir tavo gebėjimus vandenyje. Bene svarbiausias argumentas mokytis plaukti banglente Lietuvoje – tai per daugiau nei 12 metų išgryninta mokymo metodika, kuri yra pritaikyta būtent Lietuvos banglentininkams. Gali būti tikras, kad tarptautinę kvalifikaciją turintys treneriai tave išklausys ir lengvai suras sprendimus sparčiam tobulėjimui. Praėjusią vasarą per tris "Surf Camp XI“ savaitgalius instruktoriai surengė pamokas beveik 700 žmonių Klaipėdoje, tad patirties jiems tikrai netrūksta.

Dvyliktasis banglenčių stovyklų sezonas Surf Camp XII startuoja Birželio 20 d. Švenčiant tarptautinę banglenčių dieną Melnragėje, vyks nemokami seminarai apie saugumą vandenyje, bangas ir banglentes, taip pat mankštos, banglenčių filmų peržiūros ir kiti užsiėmimai.

Baltijos jūra jau džiugina Lietuvos banglentininkus puikiomis bangomis nuo pat Velykų, tad ir šis savaitgalis gali būti pati geriausia proga pabėgti nuo miesto, atrasti pramogas arti namų, Baltiją ir Olimpinio debiuto Tokijuje laukiantį banglenčių sportą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)