Kiekvienais metais „The New York Times“ sudaro sąrašą vietų, kurias rekomenduoja aplankyti keliautojams. Sąraše kiekviena šalis trumpai pristatyta, štai kas rašoma apie Lietuvą:


„Lietuvos kaip valstybės istorija siekia dar XIII amžių, tačiau tik 2018 metais ši šalis švęs 100-ąsias nepriklausomybės metines. Nepriklausomybės aktas buvo pasirašytas sostinėje Vilniuje, kurio įstabaus grožio senamiestyje (įtrauktame į UNESCO pasaulinio paveldo fondą) viduramžius menančios gatvelės vinguriuoja tarp gotikinių ir barokinių pastatų.

Lietuvos sostinės parduotuvėlės ir bažnyčios bei netoliese esanti senoji šalies sostinė Trakai svarbių valstybei metinių proga itin svetingai laukia turistų. Trakai ir ypač Galvės ežero saloje stūksanti gotikinė pilis verti aplankyti visais metų laikais. Nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio proga Lietuva tiek vietos gyventojus, tiek svečius iš užsienio džiugins daugybe kultūrinių renginių, tarp kurių – Lietuvos šimtmečio dainų šventė, kurioje dalyvaus tūkstančiai dainininkų, muzikantų ir šokėjų.“

Lietuva
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)