Pabrėžiama, kad šiuose miestuose turistai ne tik pasijus atsidūrę žiemos pasakoje, bet ir išvengs stumdymosi minioje.





Portalas nypost.com savo nuožiūra atrinko 9 Europos miestus, kuriems geriausiai tinka žiemos pasakos sostinės vardas. Taip pat į sąrašą pateko Vinčesteris (JK), Koburgas (Vokietija), Orhusas (Danija), Kortina d’Ampezzo (Italija), Antverpenas (Belgija), Kolmaras (Prancūzija), Tauberio Rotenburgas (Vokietija), Zagrebas (Kroatija) ir, žinoma, Vilnius.



Štai priežastys, kurias pateikė „New York Post“ savo skaitytojams, kodėl gruodį verta atvykti į Vilnių:

Lietuvos sostinė, nors vis dar nepakankamai vertinamas Europos miestas, žavi barokine architektūra ir viduramžių senamiesčiu.

Atėjus gruodžiui, Vilniaus gatves dažnai padengia sniegas, o mieste vyksta ne viena – ištisos devynios kalėdinės mugės. Tradicinėje mugėje Katedros aikštėje rasite tradicinių karštų gėrimų, įvairių kepinių, mugėje savivaldybės aikštėje – daugybę dovanėlių ir šventinių puošmenų.

Apsilankykite Tarptautinėje kalėdinėje labdaros mugėje gruodžio 1 d. – čia galėsite įsigyti kalėdinių grožybių iš viso pasaulio.

Nepamirškite užsukti ir į Dizaino skverą (gruodžio 18–23 d.), kur išskirtiniais rankų darbo gaminiais prekiaus lietuvių dizaineriai.

Pagrindinė Lietuvos Kalėdų eglė Vilniuje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)