Ant plokščiaviršūnio, Neries slėnyje iškilusio Ąžuolų kalno skambės akustinis Eglės Sirvydytės koncertas, o „Atviro rato“ teatro laboratorija prakalbins mūsų tautos praeitį spektakliu „Lietaus žemė“. Šalia stūksantis Karmazinų piliakalnis iš žiemos miego bus žadinamas aplinkos meno instaliacija „Pulsas“ (E.Plytnikaitė ir L.Dovydėnaitė).

Žaliajame Neries ir Dūkštos upių slėnyje taip pat veiks iškylų erdvė bei vietos prekybininkų ir amatininkų mini prekyvietė.

Renginio „2RATU: plukių žydėjimas“ veiklos vilios miesto gyventojus ne tik įžengti į naują metų ciklą pradedančią gamtą, bet ir apmąstyti įvairias mus ir paveldą jungiančias gijas. Ką šiandien mums reiškia šios kadaise supiltos kalvos? Ar daug apie jas žinome? Kiek gyva mums šiandien yra tai, ką vadiname kultūros paveldu? Kiek artima ir suprantama mums yra mūsų istorija? Ar, pelenus prasklaidžius, ją reikia prikelti naujam gyvenimui, ar bandyti pajusti, kokiu ritmu jis sau tyliai pulsuoja? Ir šiandien, ir mumyse.

Balandžio 18 d. prie Karmazinų piliakalnio (Vilniaus raj., Dūkštų sen.) vyksiantis renginys – tai pirmoji projekto „2RATU“ dalis. Plukių žydėjimu įprasminus pavasarį, pabudimą ir naujo ciklo pradžią, rudeniop, prasidedant vėlių metui, Neries regioninio parko direkcija pakvies į antrąjį renginį. Įspūdingais kinetiniais šviesos objektais ir gyvais laužais nušviestame Karmazinų pilkapyne skambės muzikinė-mitologinė drama „Dūšelės“, o su ramia Neries upės tėkme kalbėsis aktoriaus P.Venslovos skaitomos eilės.

Primename, jog visos projekto “2RATU” veiklos – nemokamos! Norintys galės prisidėti auka Neries regioniniam parkui - šios teritorijos kultūros paveldo išsaugojimui ir priežiūrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją