1. „Air Koryo” (Šiaurės Korėja)

Šių oro linijų skiriamasis bruožas – merginų grupė, dainuojanti patriotines dainas, šlovinančias šalies lyderį. Tikėtina, kad būtent ši skrydžių bendrovė pelnytai galėtų būti vadinama prasčiausiu visų laikų pavyzdžiu.

„Air Koryo”

2. „KLM Royal Dutch Airlines” (Nyderlandai)

Šios oro linijos siūlo specifinę paslaugą, kai galima peržiūrėti kitų keleivių paskyras socialiniuose tinkluose ir sužinoti, kur šie asmenys sėdės dar likus daug laiko prieš lėktuvui pakylant į orą.

3. „German wings” (Vokietija)

Ši skrydžių bendrovė vykdo skrydžius į daugiau nei 90 Europos, Izraelio ir Šiaurės Afrikos oro uostų ir siūlo aklos rezervacijos paslaugą, kai galima pasirinkti esminius dalykus, kurių tikitės iš kelionės, pavyzdžiui, „vakarėlių miestas“ ar „geriausias miestas apsipirkti“. Taip pasirenkamos ir kelionių datos. Visa kita – šių oro linijų klientui paruoštas siurprizas.

4. „Kulula Airlines” (Pietų Afrika)

Ši skrydžių bendrovė dėmesį telkia į ekologiškumą ir humorą. Žodis „kulula” reiškia “tai paprasta”. Šios oro linijos siūlo įsigyti pigių skrydžių bilietų.

„Kulula Airlines”

5. „United Airlines” (JAV)

Šios oro linijos tapo pirmosiomis, kurios pradėjo bendradarbiauti su pavežėjimo paslaugas teikiančia bendrove „Uber“. 2014 m. „United Airlines“ pristatė specialią išmaniesiems skirtą programėlę. Pasirinkus maršrutą ši programėlė automatiškai keleivius peradresuoja į „Uber“ internetinę svetainę, kur prisijungus prie savo paskyros užsakymas baigiamas įvykdyti.

6. „Virgin Atlantic” (Jungtinė Karalystė)

Ši skrydžių bendrovė siūlo specialią paslaugą, skirtą verslo klasės keleiviams. Tai galimybė pasivaikščioti po galeriją ore, kurioje eksponuojami visame pasaulyje pripažinimo sulaukusio gatvės menininko Bobo Eine’o darbai.

7. „Air New Zealand” (Naujoji Zelandija)

Nuo 2011 m. iš Naujosios Zelandijos į Los Andželą ir priešinga kryptimi vykstantys keleiviai turi galimybę užsisakyti vietą ant patogios sofos. Iš esmės tai yra įprastinė sėdynė, galinti pavirsti sofa ar netgi lova.

„Air New Zealand”

8. „EVA Air Hello Kitty” (Taivanas)

Šios Taivano oro linijos orientuotos į „Hello Kitty” temą. Visi lėktuve esantys patogumai (paklodės, pagalvės ir kt.) ženklinti šiuo simboliu. Lyg to dar būtų maža, ant paties lėktuvo taip pat nupieštas garsusis vaizdelis.

„EVA Air Hello Kitty”

9. „Qantas Airways” (Australija)

Pirmosios klasės tolimųjų reisų keleiviams siūloma išmėginti virtualios realybės sistemas, suteikiančias galimybę pasimėgauti 360 laipsnių vaizdais iš Los Andželo tarptautiniame oro uoste esančios šios skrydžių bendrovės VIP klientų laukimo salės, peržiūrėti vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuotas milžiniškų A380 lėktuvų nusileidimas ir 3D vaizdai iš Kakadu nacionalinio parko Australijoje.

10. „Air Malta” (Malta)

Nuo 2015 m. šios oro linijos keleiviams siūlo nemokamą masažą, SPA procedūrų kuponus ir grožio puoselėjimo produkciją. Tokiu būdu siekiama pagerinti klientų įspūdžius kelionės metu.

11. „WOW Air” (Islandija)

Nuostabūs rožinės spalvos lėktuvai neretai vadinami rožiniais homoseksualų lėktuvais. Šios oro linijos vykdo skrydžius iš Islandijos į San Franciską ir akivaizdžiai reiškia palaikymą homoseksualų bendruomenei.

12. „VietJet Air” (Vietnamas)

Šios skrydžių bendrovės lėktuvuose skrydžių palydovėmis dirbančios moterys dėvi maudymosi kostiumėlius. Nieko keisto, kad „VietJet Air“ vadovas neilgai trukus taps milijardieriumi, o turtus jam neabejotinai krauna geneali idėja lėktuvuose įdarbinti moteris su maudomukais.

Fly and Relax with all the Crew.. #Prettystewardess #vietjetair #stewardess

A post shared by prettystewardess (@prettystewardess) on Jan 4, 2018 at 1:09pm PST

13. „La Compagnie” (Prancūzija)

Šių oro linijų lėktuvuose daugybė masažo stalų, skrydžių metu galima mėgautis “Michelin” žvaigždučių pelniusių restoranų lygio maistu, visur pilna „Samsung” planšečių. Ši prancūzų skrydžių bendrovė skrydžius vykdo tik iš Paryžiaus į Niujorką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt