Šiuo metu mes esame antro išėjimo į kalną etape. Keturiese (Šarūnas, Donatas, Dangė ir Juras) šiandien pasiekėme pirmąją aukštuminę stovyklą, čia ir nakvosime. Aukštis 6270 m. Kiti komandos dalyviai nusileido nakvynei į Deposit camp stovyklą dėl virškinimo problemų. Visų ekspedicijos narių savijauta gera, tačiau dėl vietinio maisto ypatumų tai vienas tai kitas turi virškinimo ar dantų skausmų.

Rytoj ketiname pasiekti 7 kilometrų aukštį ir trečiojoje stovykloje palikti dalį kopimui reikalingų daiktų. Tuomet iškart leisimės iki bazinės stovyklos poilsiui, bei lauksime tinkamų oro sąlygų viršūnės šturmui.

-----------------------------------

Bazinėje stovykloje esame jau trečia diena. Ilsimės ir intensyviai studijuojame orų prognozes. Pagal dabartinius skaičiavimus artimiausias keturias dienas bus gero oro „langas“. Rytoj išeiname į viršūnę. Per pirmąją dieną pasieksime pirmąją aukštuminę stovyklą, antrąją – antrą, trečiąją – trečią ir jei viskas vyks pagal planą – ketvirtąją dieną pasieksime viršūnę. Tikimės suspėti, nes po keturių dienų prognozuojamas vėjo stiprėjimas.

Mūsų komandoje liko penki nariai. Juozas ir Mindaugas šiandien susirinko mantą ir iš bazinės stovyklos pasuko žemyn. Šįsyk sveikata ir savijauta neleido tęsti viršūnės šturmo.

Paskutinę balandžio dieną buvome pakilę iki antrosios šturminės stovyklos 6860 metrų aukštyje. Pastatėme palapinę ir pernakvoję leidomės žemyn iki bazinės stovyklos (5600 metrai virš jūros lygio). Palapinė liko stovėti paruošta šturmui.

Šį sezoną į viršūnę jau įkopė keturi alpinistai – du rumunai, slovakas ir iranietis. Bazinėje stovykloje be mūsų dar apsistojusios dvi didesnės grupės: komercinė šveicarų ekspedicija, kuri šįryt pasuko viršūnės link ir komercinė vokiečių ekspedicija, su kuria kartu iš ryto ir mes pajudėsime į viršų.

Mes esame pasirinkę kopti į centrinę Sisia Pangma viršūnę, kuri keliolika metrų žemesnė už pagrindinę.

Visos ekspedicijos metu mūsų komandos narius sekina šaltis. Net ir žemiausiai esančioje bazinėje stovykloje visą parą temperatūra yra neigiama. Šalia stovyklos esantis ežeras padengtas metro storio ledu, laisvalaikiu galime čiuožinėti.