Asta Butrimaitė toliau tęsia savo keliones, taigi dalijamės jos foto įspūdžiais bei komentarais. Šįkart – svaiginančios romantikos, meno bei didingos architektūros miestas – Paryžius.

O smagiausia, kad daugelis įspūdingiausių vietų, tokių kaip Luvro muziejus, Pompidou centras, Panteonas, Triumfo arka ir daugelis kitų gali būti lankomi nemokamai. Čia nuolaidomis ypač lepinamas ES jaunimas iki 26 m.

Taip pat Paryžiuje organizuojami nemokami turai su gidu, kuris supažindins jus su miesto kultūra ir nuves ten, kur nepasiekia joks autobusas. Daugiau informacijos apie šiuos turus galite rasti tinklalapyje newparistours.com. Be viso šito, Prancūzijoje labai gerai išplėtotas traukinių tinklas, tad jei nutarsite apsilankyti ne tik Paryžiuje – rekomenduojama rinktis kelionę traukiniu.

Eifeliu nakties tamsoje galima grožėtis ir grožėtis…

Išties neapsakomai didingas statinys – vienas iš labiausiai lankomų objektų visoje planetoje, žinomiausias Paryžiaus ir Prancūzijos simbolis, pastatytas 1889 m. Gustavo Eifelio, kitaip vadinamas „Geležine ledi“. Šaunu, kad atradau kai ką, kas gali juo žavėtis kiekvieną naktį…

Paryžius – žaismingumas, jaukumas ir geros emocijos. Visur, kur tik nueisi, ką pamatysi – tai šios kėdės.

Užlipus į kalną, ant kurio stovi didingoji Sacre Coeur, galima pasivažinėti vintažiniu paryžietišku traukinuku bei pasigrožėti įspūdinga panorama.

Jau pirmosios mano kelionės į Paryžių metu, Notre Dame katedra buvo objektas, kurio didybė tiesiog pakerėjo mane amžiams. Šios kelionės metu tai buvo pirmasis objektas, kurį turėjau išvysti.

Kažkodėl žiūrėdama į šią nuotrauką, sakiau – „tikras Paryžius“.

Tai sąsaja tarp kelionės į Italiją ir kelionės į Prancūziją. Vis dėlto čia, Paryžiuje, tai buvo skaniausias macaroon, kokį tik esu ragavusi. Jei kam dar neteko paragauti šių dangiškų skanėstų, rekomenduoju jais mėgautis Paryžiuje.

Daugybė daugybė meilės spynelių, žiūrinčių į nuostabiąją Notre Dame katedrą. Kiek vilčių, svajonių ir jausmų čia užrakinta…

Le Grande Arche – 20-ojo amžiaus statinys, simbolizuojantis humaniškumą ir humanitarines idėjas, o ši kompozicija padeda tai atskleisti. Le Grande Arch yra visiška senosios Triumfo arkos priešingybė, kuri žymi karines pergales. Grande Arche, pasirodo, yra didesnė, negu tikėjausi.

Jau garsus Paryžiaus gyventojas iš Gvinėjos. Jį tikrai sutiksite nuvykę į Paryžių, priešais Sacre Coeur. Jo triukai su futbolo kamuoliu prikausto ne vieną šimtą žiūrovų. Tiesiog neįmanoma atplėšti akių nuo jo vikrių kojų ir meistriškai valdomo kamuolio…

Paryžius paskendęs rudens spalvose. Tiesiog žavinga.

Akordeonas – tikras Paryžiaus skambesys. O skambesys juk visada pritraukia klientus :)

Stovint, užlipus laiptais po Grande Arche, sunku patikėti, kad pastatas toks paprastas, bet toks didingas. Nuo jo matyti ir senoji Triumfo Arka miesto centre. Gera pailsėti ir stebėti nenuilsantį judėjimą aplink.