Dabar, praėjus penkeriems metams po pilietinio karo pabaigos, vešliose ir apytuštėse pakrantėse kaip grybai po lietaus dygsta nauji prabangūs kurortai. O norintieji pamatyti tikrą, turistų neišvaikščiotą Šri Lanką turėtų kreiptis leidimo į šalies gynybos ministeriją (dabar tai tiesiog formalumas) ir jį gavę vykti į šiaurinę dalį A9 keliu, anksčiau vadintu „Kruvinuoju greitkeliu“, kuris dabar išminuotas ir suremontuotas.

Arba išbandyti naują atrakciją – pasivažinėti traukiniu, kuris pradėjo važinėti iš Kolombo į Džafną (kelionė į vieną pusę vagone su oro kondicionieriumi – 10 EUR).
Šiaurės Šri Lanka

Šis miestas, esantis šiaurinėje šalies dalyje, šiuo metu atstato kelis savo viešbučius, kad galėtų atverti duris pasauliui. Patariame apsistoti miesto centre, šalia restoranų, esančių Stanley Road (rekomenduojame „Cosy“ ir „Vila“ – jų kokybė stulbina). Vienas iš variantų – „Subhas Hotel“. Kol kas renovuotas tik vienas jo priestatas, bet personalas labai draugiškas, ir į kambarį atneša puikius pusryčius – roti arba dosa paplotėlių su aštriu sambol pagardu, tropinių vaisių ir arbatos.

O jei nenorite egzotiškų vietinių patiekalų, ir svajojate pagurkšnoti alaus prie baseino, išbandykite viešbutį „Green Grass“. Iki tvirtovės ir restoranų teks paėjėti pėsčiomis arba trumpai pavažiuoti tuktuku.
Šiaurės Šri Lanka

Dar mažiau viešbučių ir, beje, turistų saulėtose, mieguistose salose už Džafnos. Jos pasiekiamos nemokamu keltu, o bebaimiai keliautojai gali apsistoti pas svetingus vietos gyventojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją