Programėlė sukurta siekiant padidinti konsulinės informacijos prieinamumą, ypač keliaujant ten, kur nėra interneto ar įvykus nelaimei. Lietuvos diplomatinės atstovybės užsienyje ir URM sulaukia daugybės skambučių konsulinės pagalbos ir informacijos klausimais – turint visą reikalingą informaciją po ranka, dalies problemų, kylančių keliaujantiems lietuviams, būtų galima išvengti.

Visą programėlėje esančią informaciją galima pasiekti be interneto ryšio, tad „Keliauk saugiai“ galima naudotis tiek lėktuve, tiek laukinėje gamtoje, tiek dingus internetui. Programėlėje pateikiamos URM kelionių rekomendacijos ir atvykimo sąlygos visoms pasaulio valstybėms, konsulinė informacija ir atstovybių kontaktai.

Besiruošiantiems į kelionę padės interaktyvi kelionių atmintinė, kurioje pateikiamas sąrašas dalykų, kuriais būtina pasirūpinti prieš išvykstant. Be to, užsiregistruoti URM kelionių registracijoje kaip niekada greita ir patogu.

Keliaujantiems ir ieškantiems artimiausios Lietuvos atstovybės padės automatinis artimiausios atstovybės nustatymas pagal buvimo vietą. Taip pat galima suplanuoti kelionę iki bet kurios atstovybės bei matyti visų Lietuvos atstovybių pasaulyje žemėlapį. Galiausiai, jei šalyje, kurioje keliaujate, įvyks krizė, URM galės siųsti tiesioginius pranešimus (push notifications) programėlės turėtojams.
Programėlę mobiliųjų įrenginių su „Android“ operacine sistema naudotojai gali parsisiųsti čia, o telefonų su iOS operacine sistema – čia.

Programėlę pristatantį filmuką rasite čia.