Tačiau šįkart leisiu sau pasvajoti apie idealų atostogų planą t. y. ko norėčiau savo pačioms pačiausioms atostogoms šiandien, dabar, jei neribotų nei galimybės, nei ribotas biudžetas, nei laiko stoka.

Akcentuoju šiandien ir dabar, nes nesu tikra, kad tai, apie ką svajoju šiandien nepasikeis rytoj. Kiekviename savo gyvenimo tarpsnyje noriu skirtingų dalykų, nors... pati esmė gal ir nedaug skiriasi (yra dalykai, kuriuos mėgstu, ir yra, ko nenorėčiau niekada daryti), tad, dabar kalbėsiu tik apie tai ką norėčiau veikti atostogaudama artimiausiu laiku. Kas man patiktų?

Kad gerai pailsėčiau, man reiktų net mėnesio atostogų. Į šį mėnesį sutalpinčiau savo trijų dalių planą idealioms atostogoms.

Pirma plano dalis – pirma poilsio savaitė.

Pirmą savaitę nepageidaučiau nieko ypatingo, įprastos atostogos padoriame viešbutyje, kurorte, pageidautina su SPA malonumais: masažu, pirtimi, geru aptarnavimu, maistu, šiltu klimatu, poilsiu prie jūros ir t.t.. Turint šiek tiek santaupų, tokias atostogas susiorganizuoti šiais laikais nesunku, čia nereikia didelių svajonių, tiesiog imi ir įgyvendini.

Kokia šalis? Idealu būtų Ispanija ar kuri nors jos sala, nes ten, manau, nesunkiai rasčiau viską, ko reikia geroms, įprastoms atostogoms.

Antra plano dalis – antra poilsio savaitė.

Šios dalies įgyvendinimui vieta nesvarbi, gali būti ir Lietuva, svarbu tik kad būtų tai ko reikia. Norėčiau septynių dienų intensyvių Salsos pamokų grupėje, su profesionalia šokių mokytoja, pageidautina smagia brazile. Mokytoja turėtų būti charizmatiška asmenybė, pati iš savęs spinduliuojanti gerą nuotaiką.

Ji turėtų mokėti kurti jaukią atmosferą grupėje, šokių pamokų metu. Kadangi turėtume tik savaitę laiko, pageidaučiau rytinės ir vakarinės treniruotės t.y. intensyvios programos. Būtų smagu po atsipalaidavimo su SPA malonumais įjungti kūną ir protą į aktyvesnį judėjimą.

Vakarais turėtų būti organizuojami Salsos vakarėliai. Visi besimokantys šokti susirenka ir švenčia gyvenimą; džiaugiasi, bendrauja, jei yra dar jėgų, bando pritaikyti per dieną išmoktus judesius vakarėlyje, arba tiesiog atsipalaiduoja ir juda pagal ritmą laisvai, taip kaip moka, nebijodami suklysti.

Ši šokių savaitė turėtų būti kažkas panašaus į nesibaigiantį šokių festivalį su užburiančiais muzikos ritmais. Gerų emocijų dozė.
Manau dviejų savaičių skirtų SPA malonumams ir Salsos ritmui pilnai užtektų pavargusio kūno jėgoms atgauti, tad atėjo metas dvasiniams dalykams – trečioji ir ketvirtoji savaitės.

Trečia plano dalis – trečioji ir ketvirtoji poilsio savaitės.

Ohoho! Man dar liko dvi savaitės, keturiolika dienų, ir aš žinau ko noriu!

Likusį laiką norėčiau paskirti vidinei harmonijai; nuraminti savyje triukšmą, apvalyti negatyvias mintis, atsikratyti bereikšmių iliuzijų, pasisemti dvasinių jėgų.

Taigi, į lėktuvą ir į tolimą kelionę. Tibetas? Taip. Kodėl gi ne? Svarbu kad toli, ir ten, kur mane pasitiktų dvasinis vadovas, mokytojas, vienuolis, guru, ar kaip ten jį dar būtų galima pavadinti, gyvenantis kur nors kalnuose, ramioje, izoliuotoje vietoje.

Kaip visa tai atrodytų?

Tikriausiai atvykusi į Tibetą patirčiau kultūrinį šoką, nemalonumus, susiėjusius su deguonies trūkumu, neįprastu maistu. Bet viso to nenustelbtų troškimas pabūti akis į akį su tikru guru! Visi nepatogumai būtų niekis, palyginus su galimybe pabūti šalia jo, dvasinio mokytojo, kelrodės žvaigždės; keltis anksti ryte, medituoti, atlikti fizinius pratimus, įsiklausyti į tylą, išmokti nurimti, sustoti, pabūti čia ir dabar su savimi.

Tikriausiai guru išmokytų mane taisyklingo kvėpavimo, kaip tobulai atlikti penkis Tibeto pratimus, sąmoningo sapnavimo praktikos ir dar nežinia ko, ko negalėjau net įsivaizduoti egzistuojant.

Suprantama, tos dvi savaitės kur nors kalnuose, pakankamai izoliuotoje nuo civilizacijos vietoje europietei nebūtų lengvos, tačiau čia pasisemčiau neįkainojamos gyvenimo išminties. Jau įsivaizduoju, kaip po tokios sunkios, bet prasmingos kelionės grįžčiau kupina nuotykių, įveiktų ir neįveiktų išbandymų prisiminimų.

Štai ir pasidalinau su jumis savo svajonių atostogomis. Gaila, kad kol kas žinau kaip įgyvendinti tik pirmąją plano dalį – poilsį su SPA, visa kita lieka nežinomybėje ir finansų stygiuje. Tačiau sakoma, jei Dievas uždaro duris, atidaro langą. Manau, viskas įmanoma. Juk kartais svajonės ima ir išsipildo.

Gerų ir prasmingų atostogų!

Irma

*****************

Šis rašinys yra konkurso „Mano svajonių atostogos“ dalis. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)