aA
Penktadienį Kaune startuos unikali dvi dienas truksianti maisto gaminimo šventė – pirmasis maisto kultūros festivalis mūsų šalyje. Šventės metu bus galima ne tik paragauti pačių įvairiausių patiekalų – nuo cepelinų iki keptų vabzdžių, bet ir sužinoti daug naujo apie maistą.
© Organizatorių nuotr.

„Gastronomijos festivaliai pasaulyje turi senas tradicijas ir pastaruoju metu vis labiau populiarėja. Tuo tarpu Lietuvoje toks aukšto lygio renginys vyks pirmą kartą. Kadangi maisto kultūros tema mūsų šalyje pastaruoju metu tampa vis aktualesnė, viliamės, kad lietuviams tokia šventė patiks ir taps gražia tradicija“, – sako Erikas Kundreckas, vienas iš renginio organizatorių.

Birželio 19–20 dienomis Kauno Rotušės aikštėje nuo ryto iki vėlaus vakaro vyksiančiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ lankytojai galės išmokti įvairių kulinarijos paslapčių, kurias atskleis mėgstamiausių restoranų šefai.

Festivalio svečiai išmoks lengvai ir greitai pasigaminti gardžius patiekalus, derinti produktus, o daugybės degustacijų metu pasivaišins išskirtiniais valgiais ir skanumynais.

Šventės lankytojai turės galimybę paragauti ir įsigyti šviežios ir kokybiškos ūkininkų produkcijos.

„Apie lietuvišką standartą esame girdėję ne kartą, tikrai galime didžiuotis vietinių produktų kokybe. Todėl labai svarbu informuoti žmones, kad yra tikrai gausus produktų pasirinkimas ir kiekvienas vartotojas gali pasirinkti tai, kas šviežia, skanu ir kokybiška. Galime tikrai pasikliauti savo kraštu ir kartu jį auginti“, – teigė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Į įspūdingą šventę kauniečius ir miesto svečius kviečia Lietuvos žemės ūkio ministerija ir Kauno miesto savivaldybė, o šviežius maisto produktus festivaliui tiekia maisto kultūrą puoselėjantis prekybos tinklas „IKI“, kuris renginyje pasirūpins gera nuotaika bei šviežiomis gėrybėmis.

„Esame maisto žinovai, tad mūsų prioritetas – užtikrinti, kad ant pirkėjų stalo atsidurtų tik švieži vaisiai, daržovės, mėsa, žuvis ir kiti produktai. Be to, pastebėjome, kad pirkėjams grilis – šiemet itin aktualus, todėl ne tik pristatėme gausią grilio gėrybių kolekciją tinklo parduotuvėse, bet nusprendėme surengti ir grilio čempionatą, kur savo žinias pademonstruos Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos nariai“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Specialiai į šventę pakviesti lektoriai skaitys žaismingas paskaitas apie mėgavimąsi maistu ir užstalės etiketą. Festivalio lankytojus konsultuos dietologai, kurie čia pat padės subalansuoti mitybą, parinks jos planą.

Penktadienį savo jėgas kauniečiai galės išmėginti koldūnų valgymo varžybose, o šeštadienį stebėti grilio čempionatą”.

Abi festivalio dienas šventės dalyvius ir svečius linksmins šventinis koncertas, dovanos ir konkursai. Programoje: „Rondo“, Natalija Bunkė, Mino, „16 Hz“, „4 Roses“, „Kitokios“, „Presto“, „Belkanto“.
Atrakcijos laukia ir mažųjų šventės dalyvių – vaikams skirti atrakcionai, užsiėmimai ir pamokėlės.

Renginį ves TV ir kino žvaigždės Andrius Žiurauskas ir Sandra Daukšaitė, kurie gyvoje televizijos laidos „Virtuvės istorijos“ studijoje gamins kartu su Lietuvos pramogų pasaulio įžymybėmis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Turkiją pamėgusiems turistams – daugiau kuklesnių viešbučių (7)

Gausėjant užsienio turistų srautams, Turkijos viešbučių savininkai ir investuotojai planuoja...

Popiežiaus vizito išvakarėse atgijo Vilnių garsinantis paveikslas (19)

Popiežiaus Pranciškaus vizito proga Vilniuje technologijų pagalba žymusis Dievo Gailestingumo...

Vilniaus viešbučiams – aukso amžius: turistų daugėja, bet užsieniečiai sostinėje kai ko pasigenda (33)

„Iš ko susideda krypties patrauklumas? Geras įvaizdis padeda, bet kartais jo nebuvimas irgi yra...

Paryžiuje apribojamas automobilių eismas – sostinės centras bus skirtas pėstiesiems

Paryžiaus valdžia nusprendė nuo spalio 7-osios kiekvieno mėnesio pirmą sekmadienį uždaryti...

Lietuvis turi ofisus visame pasaulyje: vieną dieną dirba Dominikos respublikoje, kitą – Balio saloje (12)

„Jau nebeskaičiuoju, kiek šalių esu aplankęs. Bet apetitas kyla bevalgant. Keliauju kur nors kas...

Top naujienos

Pirmąją popiežiaus Pranciškaus vizito dieną – netikėtas gestas ir gausios pagyros Lietuvai (1253)

Šeštadienio vakarą baigiasi pirmoji popiežiaus Pranciškaus diena Lietuvoje. Ko gero, svarbiausiu...

Telefonai kaista: skelbiama apie didžiulį emigrantų susidomėjimą grįžti į Lietuvą (171)

Teigiama, kad tarp Jungtinėje Karalystėje (JK) gyvenančių lietuvių susidomėjimas grįžimu į...

Darbuotojai pasipiktinę – atlyginimai vėluoja po pusmetį (43)

Pledus, baldinius ir kitokius audinius gaminančios bendrovės „Lanalita“ gamybinio padalinio...

Tokių Prezidento rinkimų Lietuva seniai nematė: Pakso referendumas dėl lito ir kiti nežinomieji (523)

Likus mažiau nei metams iki prezidento rinkimų, prie starto linijos rikiuojasi kandidatai. Nors per...

Ypatingą vaidmenį popiežiaus vizito metu atlikęs 14-metis: iš pradžių tuo nepatikėjau (247)

Nors popiežius Pranciškus jau išvyko nakčiai į Apaštališkąją nunciatūrą, tūkstančiai...

Jasikevičius po pirmos pergalės: jie bėga, griūna, nori viską daryti, bet tai yra gerai (15)

Kauno „Žalgiris“ įsirašė pirmąją pergalę naujai startavusiame „Betsafe- LKL “ sezone....

Ką tik vairuotojo pažymėjimą atgavęs Paulius Aršauskas – ir vėl policijos taikiklyje (59)

Vis dažniau žiniasklaidoje minimas ir vos prieš kelias dienas vairuotojo pažymėjimą atgavęs...

Apsilankė prabangiausiuose Lietuvos studentų bendrabučiuose: čia galioja ypatingos taisyklės (17)

Daugelis vyresnės kartos atstovų studentiškus laikus prisimena su nostalgija, ypač tie, kurie...

Ko turėtumėte atsisakyti miegamajame, jeigu norite kokybiško poilsio (2)

Miegamasis turėtų būti tikra ramybės oazė, todėl svarbu žinoti, kaip šį kambarį tinkamai...

Aplankė skaniausių desertų vietas: čia pasidaryti nuotrauką tiesiog būtina

Pastaraisiais metais vis dažniau galime išgirsti sąvoką „instagramiškas maistas“, kitaip...