aA
Penktadienį Kaune startuos unikali dvi dienas truksianti maisto gaminimo šventė – pirmasis maisto kultūros festivalis mūsų šalyje. Šventės metu bus galima ne tik paragauti pačių įvairiausių patiekalų – nuo cepelinų iki keptų vabzdžių, bet ir sužinoti daug naujo apie maistą.
© Organizatorių nuotr.

„Gastronomijos festivaliai pasaulyje turi senas tradicijas ir pastaruoju metu vis labiau populiarėja. Tuo tarpu Lietuvoje toks aukšto lygio renginys vyks pirmą kartą. Kadangi maisto kultūros tema mūsų šalyje pastaruoju metu tampa vis aktualesnė, viliamės, kad lietuviams tokia šventė patiks ir taps gražia tradicija“, – sako Erikas Kundreckas, vienas iš renginio organizatorių.

Birželio 19–20 dienomis Kauno Rotušės aikštėje nuo ryto iki vėlaus vakaro vyksiančiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ lankytojai galės išmokti įvairių kulinarijos paslapčių, kurias atskleis mėgstamiausių restoranų šefai.

Festivalio svečiai išmoks lengvai ir greitai pasigaminti gardžius patiekalus, derinti produktus, o daugybės degustacijų metu pasivaišins išskirtiniais valgiais ir skanumynais.

Šventės lankytojai turės galimybę paragauti ir įsigyti šviežios ir kokybiškos ūkininkų produkcijos.

„Apie lietuvišką standartą esame girdėję ne kartą, tikrai galime didžiuotis vietinių produktų kokybe. Todėl labai svarbu informuoti žmones, kad yra tikrai gausus produktų pasirinkimas ir kiekvienas vartotojas gali pasirinkti tai, kas šviežia, skanu ir kokybiška. Galime tikrai pasikliauti savo kraštu ir kartu jį auginti“, – teigė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Į įspūdingą šventę kauniečius ir miesto svečius kviečia Lietuvos žemės ūkio ministerija ir Kauno miesto savivaldybė, o šviežius maisto produktus festivaliui tiekia maisto kultūrą puoselėjantis prekybos tinklas „IKI“, kuris renginyje pasirūpins gera nuotaika bei šviežiomis gėrybėmis.

„Esame maisto žinovai, tad mūsų prioritetas – užtikrinti, kad ant pirkėjų stalo atsidurtų tik švieži vaisiai, daržovės, mėsa, žuvis ir kiti produktai. Be to, pastebėjome, kad pirkėjams grilis – šiemet itin aktualus, todėl ne tik pristatėme gausią grilio gėrybių kolekciją tinklo parduotuvėse, bet nusprendėme surengti ir grilio čempionatą, kur savo žinias pademonstruos Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos nariai“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Specialiai į šventę pakviesti lektoriai skaitys žaismingas paskaitas apie mėgavimąsi maistu ir užstalės etiketą. Festivalio lankytojus konsultuos dietologai, kurie čia pat padės subalansuoti mitybą, parinks jos planą.

Penktadienį savo jėgas kauniečiai galės išmėginti koldūnų valgymo varžybose, o šeštadienį stebėti grilio čempionatą”.

Abi festivalio dienas šventės dalyvius ir svečius linksmins šventinis koncertas, dovanos ir konkursai. Programoje: „Rondo“, Natalija Bunkė, Mino, „16 Hz“, „4 Roses“, „Kitokios“, „Presto“, „Belkanto“.
Atrakcijos laukia ir mažųjų šventės dalyvių – vaikams skirti atrakcionai, užsiėmimai ir pamokėlės.

Renginį ves TV ir kino žvaigždės Andrius Žiurauskas ir Sandra Daukšaitė, kurie gyvoje televizijos laidos „Virtuvės istorijos“ studijoje gamins kartu su Lietuvos pramogų pasaulio įžymybėmis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Turistai iš Europos viešbučių sugeba išsinešti pačių neįprasčiausių daiktų (22)

Viešbučių vadovo „Wellness Heaven“ ekspertai apklausė beveik 1160 Europos viešbučių...

Keliautojų rojumi vadinama paroda šį kartą lietuvius kvies skubėti lėtai

Šiandienos keliautojų įpročius koreguoja greitas gyvenimo tempas, darbe patiriamas stresas ir...

Vilniaus oro uoste atidaryta daugiafunkcė stovėjimo aikštelė (10)

Didžiausiame šalyje – Vilniaus oro uoste – pradeda veikti moderni daugiafunkcė automobilių...

Atostogos šiltuose kraštuose: įvardijo 3 didžiausias keliautojų klaidas (2)

Lietuvos gyventojai nuo žiemos dažniausiai bėga į Turkiją ir Egiptą, rodo „Lietuvos...

Vilniaus oro uosto išvykimo salėje – nauja erdvė keleiviams (1)

Šį trečiadienį Vilniaus oro uosto išvykimo salėje pristatyta nauja erdvė keleiviams – meno...

Top naujienos

Ant branduolinio karo slenksčio: kodėl 2020-ieji gali tapti lemtingi (289)

Netikėtai kilus didelei tarptautinei krizei kurį laiką trunka apsižodžiavimai, raginimų sėsti...

Savaitės orai: pirmadienį gresia rekordas, vėliau bus blogiau

Pirmadienį Lietuva pateks į galingo ciklono pietvakarinę šiltąją dalį. Dangumi plaukiantys...

Žydų gydytojas parodė dar nepažįstamą Aušvico pusę (101)

„ Aušvicas neturi pasikartoti – šis troškimas, atsiradęs tėvo širdyje, vokiečiams palikus...

Išskirtinį Europoje karaliavusios dinastijos atstovų veido bruožą nulėmė kraujomaiša: išnyko visa giminė (24)

Daugeliui karalių ir karalienių, priklausiusių Austrijos Habsburgų dinastijai, valdžiusiai...

Miestas, kadaise tituluotas prekybos sostine: prasiautęs pirmasis pasaulinis karas paliko tik apokaliptinius vaizdus (11)

Prieš pirmąjį pasaulinį karą Tauragė turėjo beveik trylika tūkstančių gyventojų,...

Derbis, kurio galėjo ir nebūti: LKL lyderių galvose kirba kitokie klausimai (7)

Kalbant juokais, Kauno „Žalgirio“ tritaškių pataikymo procentas nemeluoja. Žvelgiant į jį,...

Hobį darbu pavertęs panevėžietis: veikla prasidėjo todėl, kad valgyti norėjosi (27)

Panevėžio rajone gyvenantis menininkas Erikas Hincas jau trisdešimt metų užsiima keramika ir...

Kaip geriau nepakuoti dovanų, jei nenorite nuvilti (1)

Kuklios dovanos, supakuotos į prašmatnias, daug žadančias pakuotes, sukuria apgaulingų...

Atėjus šeimyniniams džiaugsmams, išėjo vyriški: viskas dėl to prakeikto sekso... (231)

Rašau, nes nebeturiu ko prarasti. Tegu perskaito kas tik nori, tegu tai būna šauksmas į tyrus, bet...