aA




Vilniuje, Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF jau rytoj kulinarijos stebuklus demonstruos du italai. Tai oficialus IFSE atstovas Lietuvoje, „Kulinarijos studijos" šeimininkas Gian Luca Demarco ir konditeris Piero Mazzei, kuris atvyks su grupe asistentų, o šiems vadovaus Vincenzo Iacobucci.
Maisto ir gėrimų parodoje kulinarijos šedevrus demonstruos italai
© Shutterstock nuotr.

Prieš atvykdamas į Vilnių, Piero Mazzei užsakė 200 kiaušinių, 30 kg cukraus, 6 kg migdolų, 2 kg lazdyno riešutų, 7 kg cukraus pudros, 4 kg balto šokolado, 3 kg kakavos, 20 kg miltų ir po kelis litrus itališko citrinų žievelių gėrimo „Limončelo” bei romo. Žymusis konditeris iki šiol neišdavė, ką iš jų gamins. Tai paaiškės rytoj, ketvirtadienį, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo”, kur prasidės tris dienas truksianti Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF ir svetingumo verslui skirta paroda „Baltshop. Balthotel. Baltgastro“.

Kitas maisto virtuozas iš Italijos taip pat su malonumu dalinsis Italijos virtuvės paslaptimis ir paveldu, pasakos apie produktų kokybę ir svarbą. Tai Gian Luca Demarco.

Maisto ir gėrimų parodoje kulinarijos šedevrus demonstruos italai
© Asmeninio archyvo nuotr.

„Žinoma, Gian Luca, kaip ir priklauso tikram italui, labai garsiai ir ekspresyviai kalba ir viską daro su milžinišku užsidegimu! Galbūt dėl to ir dėl jo profesionalumo, įgyto IFSE Kulinariniame institute, jis yra dažnai kviečiamas dalyvauti Lietuvos ir užsienio kulinarijos renginiuose, parodose, teisėjauti čempionatuose ir filmuotis televizijos laidose. „Kulinarijos studijos" šefas Gian Luca Demarco parodoje šįkart gamins ypatingą patiekalą, naudodamas vakuumo aparatą, bet daugiau paslapčių išduoti negalime, nes juk mūsų pasirodymas ir vadinsis „slaptas ingredientas”. Vadinasi, receptus sužinos tik atvykusieji”, - intriguoja garsų šefą pakvietęs Petras Gendvilis.

Pasak jo, „vakuumavimas yra nauja technika Lietuvoje, tad kiekvienas turėtų įvertinti šio aparato privalumus ne tik išsaugant produktų maistines savybes, bet ir kuriant naujas tekstūras bei pojūčius”. O paroda, anot Petro Gendvilio, bus puiki galimybė supažindinti su naujausiomis technologijomis. “Šiais metais kartu su savo ištikimais partneriais „Electrolux" ruošiamės pademonstruoti žiūrovams naujausių technologijų įtaką tradicinei virtuvei”, - sako Petras Gendvilis.

Rytoj parodose vyks „Svečių diena“ ir pasirodys geriausi kviestiniai svečiai. 3-oje ”Litexpo“ salėje įsikūrusioje „Virtuvės studijoje“ gamins ne tik minėtieji italai, bet ir Lietuvos žvaigždės. Parodose dalyvaus Alfas Ivanauskas su intriguojančia valanda „Geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo VMG kulinarinės paslaptys” bei Gražina Gum su programa „Sveiki, veganiški, gardūs ir greitai paruošiami užkandžiai”.

Penktadienį „Virtuvės studijoje“ vyks kulinarinių tinklaraštininkų (angl. - bloger) konkursas, o šeštadienį laukiamos šeimos – tai jų diena ir jų pagamintų desertų gausi “Saldėsių popietė”.

Specialiose renginių zonose lankytojai galės daugiau sužinoti apie vyną, kavą, arbatą. Naujoje BAF bendravimo erdvėje „Maisto žinovai pataria“ tris dienas tęsis diskusija apie tai, ar tradicinė lietuvių virtuvė dera su sveika mityba, kaip keičiasi lietuvių mitybos įpročiai, ar pakankamai valgoma vaisių ir daržovių, kaip tradicinius naminius patiekalus paversti kur kas sveikesniais vos per kelias minutes?

Dietologė Jūratė Dobrovolskienė supažindins su „5 per dieną“ programa, informuos apie vaisių ir daržovių teikiamą naudą, klaus, ar vaisiai ir daržovės, atvežti iš Europos Sąjungos šalių, visiškai patenkina mūsų poreikius?

O Lietuvos augintojų daržovių asociacijos direktorė Zofija Cironkienė pasakos apie tai, kaip atrodo daržovių ir vaisių kelias nuo ūkio iki mūsų lėkštės, kokie pagrindiniai auginimo principai, kuo skiriasi ekologiškai ir įprastu būdu auginamos daržovės, pristatys ES reikalavimus bei standartus ir pateiks įdomių faktų apie didelius ūkius.

Ir jei kam staiga pasidarys per daug nuolat triūsiančių šefų, kvapų, spalvų ir šaukštų garso, tie visada galės pailsėti šalimais įsikūrusioje parodoje – forume „Eko Logika”, kur bus liejamos žvakės, gaminamas muilas, kuriamas menas iš atliekų ir diskutuojama socialiai atsakingo ir švaraus gyvenimo temomis.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF, svetingumo verslui skirta paroda „Baltshop. Balthotel. Baltgastro“ ir 1-oji kokybiškos namų aplinkos ir atsakingo vartojimo paroda-forumas EKO LOGIKA Lietuvos parodų ir kongresų centre “Litexpo” vyks lapkričio 6-8 d.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

5 priežastys, kodėl atostogoms verta rinktis Kiprą, o ne Turkiją (9)

Atrodo, galima pradėti po truputį džiaugtis, kadangi pamažu, tačiau užtikrintai tampa prieinami...

Uzbekija – rojus keliautojų akims ir piniginėms: ką verta aplankyti? (31)

Uzbekija – valstybė Centrinėje Azijoje, iš visų pusių apsupta sausumos. Anksčiau šalis buvo...

Lietuvos oro uostuose pasiūlytas 71 tiesioginis maršrutas, skrydžių krypčių skaičius dar augs (11)

Lietuvos oro uostuose toliau auga skrydžių pasiūla. Jau birželį iš Vilniaus, Kauno ir...

Puiki žinia norintiems keliauti į Aziją: Tailando vyriausybė jau įsileidžia pilnai pasiskiepijusius lietuvius (12)

Tailandas – viena mėgstamiausių Lietuvos turistinių krypčių visoje Azijoje .

Įspėja planuojančius keliones į užsienį: manė, kad kelionėms pakanka žaliojo paso, bet klydo (169)

Keliones po Europos Sąjungą palengvinantis skaitmeninis pažymėjimas jau veikia daugelyje ES...

Top naujienos

Duomenų mokslininkas: jokių gerų naujienų nėra – ketvirtoji banga įsibėgėja (16)

Duomenų mokslininkas Vaidotas Zemlys–Balevičius laidoje „Delfi rytas“ pirmadienį teigė,...

Privalomas darbuotojų testavimas pasėjo sumaištį – artimiausia galimybė daugiau nei po savaitės, gresia 6000 eurų baudos (139)

Pirmadienį įsigaliojęs reikalavimas periodiškai testuotis restoranų darbuotojams pasėjo...

Austrijos ministras apie ES reakciją į migrantų krizę Lietuvoje: tai absoliučiai neteisingas signalas (226)

Prasidėjus neteisėtų migrantų antplūdžiui iš Baltarusijos į Lietuvą, ši žinia iškart...

Alytaus r. neteisėti migrantai sukėlė riaušes: neleidžia perduoti maisto net vaikams vaizdo įraše – stovyklos vaizdai (1441)

Pirmadienį nuo ryto Alytaus rajone, Verebiejų buvusioje mokykloje laikomi neteisėti migrantai...

Tragiškas įvykis Šakių rajone: srutų šulinyje nuskendo 3 žmonės (72)

Liepos 26 d., 11.45 val., ugniagesiai gavo pranešimą, kad Šakių r. sav., Plokščių sen.,...

Palangos paplūdimys juoduoja nuo vabzdžių: knibždėte knibžda ir jūroje (1)

Nuo karščių jūroje šiuo metu norintiems atsivėsinti poilsiautojams tenka spręsti dilemą:...

Neįtikėtina: Norvegijoje lietuviui atėmė teisę vairuoti, grįžęs į Lietuvą legaliai prie vairo sėdo po poros savaičių (10)

Europos Sąjunga (ES) siekia užtikrinti didesnį saugumą keliuose. Europos Komisija neseniai...

Karolis Paulavičius | D+

Kodėl Dieveniškės turėtų džiaugtis kiekvienu nauju pabėgėliu, apgyvendintu regione

Dieveniškės ir jų gyventojai šioje Lietuvos dalyje visuomet skyrėsi nuo likusios šalies...

Vasarą – jokių nepageidaujamų plaukelių: kaip efektyviai ir saugiai jų atsikratyti?

Ar žinote, kad vasarą plaukeliai ant kūno auga greičiau nei šaltuoju metų laiku? Ar ilsėdamiesi...