aA




Vilniuje, Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF jau rytoj kulinarijos stebuklus demonstruos du italai. Tai oficialus IFSE atstovas Lietuvoje, „Kulinarijos studijos" šeimininkas Gian Luca Demarco ir konditeris Piero Mazzei, kuris atvyks su grupe asistentų, o šiems vadovaus Vincenzo Iacobucci.
Maisto ir gėrimų parodoje kulinarijos šedevrus demonstruos italai
© Shutterstock nuotr.

Prieš atvykdamas į Vilnių, Piero Mazzei užsakė 200 kiaušinių, 30 kg cukraus, 6 kg migdolų, 2 kg lazdyno riešutų, 7 kg cukraus pudros, 4 kg balto šokolado, 3 kg kakavos, 20 kg miltų ir po kelis litrus itališko citrinų žievelių gėrimo „Limončelo” bei romo. Žymusis konditeris iki šiol neišdavė, ką iš jų gamins. Tai paaiškės rytoj, ketvirtadienį, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo”, kur prasidės tris dienas truksianti Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF ir svetingumo verslui skirta paroda „Baltshop. Balthotel. Baltgastro“.

Kitas maisto virtuozas iš Italijos taip pat su malonumu dalinsis Italijos virtuvės paslaptimis ir paveldu, pasakos apie produktų kokybę ir svarbą. Tai Gian Luca Demarco.

Maisto ir gėrimų parodoje kulinarijos šedevrus demonstruos italai
© Asmeninio archyvo nuotr.

„Žinoma, Gian Luca, kaip ir priklauso tikram italui, labai garsiai ir ekspresyviai kalba ir viską daro su milžinišku užsidegimu! Galbūt dėl to ir dėl jo profesionalumo, įgyto IFSE Kulinariniame institute, jis yra dažnai kviečiamas dalyvauti Lietuvos ir užsienio kulinarijos renginiuose, parodose, teisėjauti čempionatuose ir filmuotis televizijos laidose. „Kulinarijos studijos" šefas Gian Luca Demarco parodoje šįkart gamins ypatingą patiekalą, naudodamas vakuumo aparatą, bet daugiau paslapčių išduoti negalime, nes juk mūsų pasirodymas ir vadinsis „slaptas ingredientas”. Vadinasi, receptus sužinos tik atvykusieji”, - intriguoja garsų šefą pakvietęs Petras Gendvilis.

Pasak jo, „vakuumavimas yra nauja technika Lietuvoje, tad kiekvienas turėtų įvertinti šio aparato privalumus ne tik išsaugant produktų maistines savybes, bet ir kuriant naujas tekstūras bei pojūčius”. O paroda, anot Petro Gendvilio, bus puiki galimybė supažindinti su naujausiomis technologijomis. “Šiais metais kartu su savo ištikimais partneriais „Electrolux" ruošiamės pademonstruoti žiūrovams naujausių technologijų įtaką tradicinei virtuvei”, - sako Petras Gendvilis.

Rytoj parodose vyks „Svečių diena“ ir pasirodys geriausi kviestiniai svečiai. 3-oje ”Litexpo“ salėje įsikūrusioje „Virtuvės studijoje“ gamins ne tik minėtieji italai, bet ir Lietuvos žvaigždės. Parodose dalyvaus Alfas Ivanauskas su intriguojančia valanda „Geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo VMG kulinarinės paslaptys” bei Gražina Gum su programa „Sveiki, veganiški, gardūs ir greitai paruošiami užkandžiai”.

Penktadienį „Virtuvės studijoje“ vyks kulinarinių tinklaraštininkų (angl. - bloger) konkursas, o šeštadienį laukiamos šeimos – tai jų diena ir jų pagamintų desertų gausi “Saldėsių popietė”.

Specialiose renginių zonose lankytojai galės daugiau sužinoti apie vyną, kavą, arbatą. Naujoje BAF bendravimo erdvėje „Maisto žinovai pataria“ tris dienas tęsis diskusija apie tai, ar tradicinė lietuvių virtuvė dera su sveika mityba, kaip keičiasi lietuvių mitybos įpročiai, ar pakankamai valgoma vaisių ir daržovių, kaip tradicinius naminius patiekalus paversti kur kas sveikesniais vos per kelias minutes?

Dietologė Jūratė Dobrovolskienė supažindins su „5 per dieną“ programa, informuos apie vaisių ir daržovių teikiamą naudą, klaus, ar vaisiai ir daržovės, atvežti iš Europos Sąjungos šalių, visiškai patenkina mūsų poreikius?

O Lietuvos augintojų daržovių asociacijos direktorė Zofija Cironkienė pasakos apie tai, kaip atrodo daržovių ir vaisių kelias nuo ūkio iki mūsų lėkštės, kokie pagrindiniai auginimo principai, kuo skiriasi ekologiškai ir įprastu būdu auginamos daržovės, pristatys ES reikalavimus bei standartus ir pateiks įdomių faktų apie didelius ūkius.

Ir jei kam staiga pasidarys per daug nuolat triūsiančių šefų, kvapų, spalvų ir šaukštų garso, tie visada galės pailsėti šalimais įsikūrusioje parodoje – forume „Eko Logika”, kur bus liejamos žvakės, gaminamas muilas, kuriamas menas iš atliekų ir diskutuojama socialiai atsakingo ir švaraus gyvenimo temomis.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF, svetingumo verslui skirta paroda „Baltshop. Balthotel. Baltgastro“ ir 1-oji kokybiškos namų aplinkos ir atsakingo vartojimo paroda-forumas EKO LOGIKA Lietuvos parodų ir kongresų centre “Litexpo” vyks lapkričio 6-8 d.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Pasakiško grožio ežeras, kuris atsirado po skaudžios nelaimės (7)

Žvelgiant į įstabiai žydrą šio pasakiško grožio ežero, tyvuliuojančio aukštai Karakorumo...

Balsavimas: išrinkite, kuris Lietuvos miestas prisistatė gražiausiai (46)

Tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda Adventur jau aštuntus metus iš eilės...

Šiandien prasidėjusioje keliautojų parodoje jau per pirmas valandas nusidriekė eilės

„Vitaminas Atostogos“ – šiandien buvo paskelbta Lietuvos konferencijų ir parodų centre...

Paliesiaus dvaras pateko į patraukliausių Europos turizmo vietų sąrašą

Penktadienį turizmo parodos „ Adventur “ metu „Litexpo“ parodų ir kongresų centre paskelbti...

Išdalyti Lietuvos turizmo „oskarai“: metų traukos vieta – Birštonas (14)

„Vitaminas Atostogos“ – šiandien buvo paskelbta Lietuvos konferencijų ir parodų centre...

Top naujienos

Po vaiko priežiūros atostogų – kova dėl buvusios darbo vietos: darbdavys apsukriai dalijo pažadus (27)

Po vaiko priežiūros atostogų į darbą „Lietuvos pašte“ grįžusi moteris sužinojo, kad...

Beveik 2 mlrd. eurų klausimas: kaip įtikinti Briuselį, kad mes vis dar vargšai (96)

1,874–1,898 mrld. arba apie 270 mln. eurų per metus mažiau Lietuvai – taip atrodo planuojamas...

Paaiškėjo daugiau tragedijos detalių: pirmosios nelaimės versijos ir kur su 13-mete dukra skrido Kobe Bryantas? paskelbtos katastrofos foto (24)

Krepšinio pasaulyje - gedulas. Sekmadienį visus sukrėtė žinia, jog sraigtasparnio avarijoje žuvo...

Tragiška žinia apie Bryanto žūtį sukrėtė pasaulį: dėl jo pradėjome žaisti krepšinį žuvo ir 13-metė dukra (621)

Krepšinio bendruomenę sukrėtė tragiška žinia. Sraigtasparnio avarijoje JAV žuvo legendinis...

Laukia lietus, debesys ir permainingi orai (10)

Šiandien Lietuvos orus lems artėjančio Atlanto ciklono pietrytinis pakraštys. Bus debesuota,...

Riebalai nestorina, o jų mityboje tikrai reikia: dietistė Kurpienė patarė, ką valgyti kuo dažniau

Be abejonės, riebalų mūsų organizmui reikia. Ypač žiemą norisi valgyti kuo riebiau ir sočiau....

Drasko širdį: Bryanto dukra krepšinį mylėjo ne mažiau nei tėvas (94)

Sukrėsta krepšinio bendruomenė sekmadienį gedi ne tik legendinio Los Andželo „Lakers“ gynėjo...

Los Andžele išdalinti „Grammy“: po nuvilnijusio skandalo ceremonija pažėrė siurprizų, tarp nominantų – lietuvė (4)

Los Andžele naktį iš sekmadienio į pirmadienį (Lietuvos laiku) vyko svarbiausias muzikinio...

The Economist

Harry, Meghan ir Marksas

Sasekso prekės ženklas – didžiausias iki šiol monarchijai kilęs pavojus.

Pavojingas koronavirusas ir toliau siautėja: infekcijų skaičius per parą išaugo beveik 4 kartus

Nuo koronaviruso Kinijoje mirusių žmonių skaičius išaugo dar 24 ir dabar siekia mažiausiai 80....