Prieš atvykdamas į Vilnių, Piero Mazzei užsakė 200 kiaušinių, 30 kg cukraus, 6 kg migdolų, 2 kg lazdyno riešutų, 7 kg cukraus pudros, 4 kg balto šokolado, 3 kg kakavos, 20 kg miltų ir po kelis litrus itališko citrinų žievelių gėrimo „Limončelo” bei romo. Žymusis konditeris iki šiol neišdavė, ką iš jų gamins. Tai paaiškės rytoj, ketvirtadienį, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo”, kur prasidės tris dienas truksianti Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF ir svetingumo verslui skirta paroda „Baltshop. Balthotel. Baltgastro“.

Kitas maisto virtuozas iš Italijos taip pat su malonumu dalinsis Italijos virtuvės paslaptimis ir paveldu, pasakos apie produktų kokybę ir svarbą. Tai Gian Luca Demarco.

„Žinoma, Gian Luca, kaip ir priklauso tikram italui, labai garsiai ir ekspresyviai kalba ir viską daro su milžinišku užsidegimu! Galbūt dėl to ir dėl jo profesionalumo, įgyto IFSE Kulinariniame institute, jis yra dažnai kviečiamas dalyvauti Lietuvos ir užsienio kulinarijos renginiuose, parodose, teisėjauti čempionatuose ir filmuotis televizijos laidose. „Kulinarijos studijos" šefas Gian Luca Demarco parodoje šįkart gamins ypatingą patiekalą, naudodamas vakuumo aparatą, bet daugiau paslapčių išduoti negalime, nes juk mūsų pasirodymas ir vadinsis „slaptas ingredientas”. Vadinasi, receptus sužinos tik atvykusieji”, - intriguoja garsų šefą pakvietęs Petras Gendvilis.

Pasak jo, „vakuumavimas yra nauja technika Lietuvoje, tad kiekvienas turėtų įvertinti šio aparato privalumus ne tik išsaugant produktų maistines savybes, bet ir kuriant naujas tekstūras bei pojūčius”. O paroda, anot Petro Gendvilio, bus puiki galimybė supažindinti su naujausiomis technologijomis. “Šiais metais kartu su savo ištikimais partneriais „Electrolux" ruošiamės pademonstruoti žiūrovams naujausių technologijų įtaką tradicinei virtuvei”, - sako Petras Gendvilis.

Rytoj parodose vyks „Svečių diena“ ir pasirodys geriausi kviestiniai svečiai. 3-oje ”Litexpo“ salėje įsikūrusioje „Virtuvės studijoje“ gamins ne tik minėtieji italai, bet ir Lietuvos žvaigždės. Parodose dalyvaus Alfas Ivanauskas su intriguojančia valanda „Geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo VMG kulinarinės paslaptys” bei Gražina Gum su programa „Sveiki, veganiški, gardūs ir greitai paruošiami užkandžiai”.

Penktadienį „Virtuvės studijoje“ vyks kulinarinių tinklaraštininkų (angl. - bloger) konkursas, o šeštadienį laukiamos šeimos – tai jų diena ir jų pagamintų desertų gausi “Saldėsių popietė”.

Specialiose renginių zonose lankytojai galės daugiau sužinoti apie vyną, kavą, arbatą. Naujoje BAF bendravimo erdvėje „Maisto žinovai pataria“ tris dienas tęsis diskusija apie tai, ar tradicinė lietuvių virtuvė dera su sveika mityba, kaip keičiasi lietuvių mitybos įpročiai, ar pakankamai valgoma vaisių ir daržovių, kaip tradicinius naminius patiekalus paversti kur kas sveikesniais vos per kelias minutes?

Dietologė Jūratė Dobrovolskienė supažindins su „5 per dieną“ programa, informuos apie vaisių ir daržovių teikiamą naudą, klaus, ar vaisiai ir daržovės, atvežti iš Europos Sąjungos šalių, visiškai patenkina mūsų poreikius?

O Lietuvos augintojų daržovių asociacijos direktorė Zofija Cironkienė pasakos apie tai, kaip atrodo daržovių ir vaisių kelias nuo ūkio iki mūsų lėkštės, kokie pagrindiniai auginimo principai, kuo skiriasi ekologiškai ir įprastu būdu auginamos daržovės, pristatys ES reikalavimus bei standartus ir pateiks įdomių faktų apie didelius ūkius.

Ir jei kam staiga pasidarys per daug nuolat triūsiančių šefų, kvapų, spalvų ir šaukštų garso, tie visada galės pailsėti šalimais įsikūrusioje parodoje – forume „Eko Logika”, kur bus liejamos žvakės, gaminamas muilas, kuriamas menas iš atliekų ir diskutuojama socialiai atsakingo ir švaraus gyvenimo temomis.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF, svetingumo verslui skirta paroda „Baltshop. Balthotel. Baltgastro“ ir 1-oji kokybiškos namų aplinkos ir atsakingo vartojimo paroda-forumas EKO LOGIKA Lietuvos parodų ir kongresų centre “Litexpo” vyks lapkričio 6-8 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)