Savo kelionių įspūdžiais ir įamžintomis akimirkomis keliautojas pasidalino ir su Perpasauli.lt skaitytojais.

Viena iš jo aplankyti vietų – San Blas. Ji, pasak lietuvio, unikali savo grožiu. Dažnai keliautojų ji vadinama tiesiog rojumi akims ir sielai.

Keturias dienas Justas praleido dainininko Lino Adomaičio jau papasakotame Panamos indėnų krašte. Gunų (indėnų) jis neužfiksavo fotoaparatu, bet palmių, balto smėlio paplūdimius ir gražiausius saulėlydžius bei saulėtekius įamžindavo kasdien.

Šioje teritorijoje yra nei daug, nei mažai – 378 salos. Po vieną salą kiekvienai metų dienai. Šiose salose gyvenantys indėnai turi išskirtines teises Panamoje – kultūrinę autonomiją. Jie turi savo valdžią, savus įstatymus, savitą gyvenimo stilių, papročius ir netgi kalbą.

Iki atvykstant pirmiesiems turistams, Gunų ekonomika buvo paremta žuvininkyste, tekstilės ar kokosų prekyba. Jie net buvo vadinami kokosų baronais, nes per metus užaugindavo ir eksportuodavo keliasdešimt milijonų kokosų. Tačiau dabar, Gunai gyvena daugiausia iš turistų, tačiau žvejyba, kokosai ir tekstilė tebėra vienas pagrindinių išgyvenimo šaltinių.

Kviečiame pasigrožėti rojaus kampelio – San Blas nuotraukomis: