Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

1. Kabantis tiltas per Kapilaną, Kanada

Jau daugiau kaip 120 metų pasivaikščiojimas šiuo tiltu yra populiari turistinė pramoga. Siūbuojantis 70 metrų aukštyje tiltas driekiasi virš upės net 137 metrus. Eidami juo galite ne tik gėrėtis gamta, bet ir paliesti medžių viršūnes.
Kabantis tiltas per Kapilaną, Kanada

2. Tiltas per Siduhę, Kinija

Einant šiuo aukščiausiai pasaulyje kabančiu tiltu (496 metrai) ir žiūrint žemyn kyla šiurpas. Jis atidarytas palyginti neseniai, 2009 metais, tačiau einant juo, ypač kai eina daug žmonių, galima pasijusti kaip siaubo filme.
Siduhe tiltas Kinijoje

3. Kakumo tinklinis tiltas, Gana

Visi žino, kad tropiniuose miškuose labiausiai baugina ėjimas kabančiais tiltais. 350 metrų ilgio konstrukcija siūbuoja po kiekvieno žingsnio, o iki žemės daugiau kaip 40 metrų...
Gana, Kakumo tiltas

4. Kaverau kabantis tiltas, Naujoji Zelandija

Jei šis tiltas, kabantis 43 metrų aukštyje, neatrodo bauginantis, pabandykite nuo jo nušokti. Jis ir buvo pastatytas mėgėjams šokinėtis su guma – šuoliams galva žemyn, kai kojos pririštos su guma. Manoma, kad tai pirmoji šuolių su guma bazė pasaulyje.
Kaverau kabantis tiltas, Naujoji Zelandija

5. Carrick-a-Rede kabantis tiltas, Airija

Tai nedidelis tiltas, esantis šiaurinėje Airijos dalyje. Iš pirmo žvilgsnio gal ir neatrodantis bauginančiai, tačiau taip pasirodyti gali tik iš pradžių. Prieš kelis dešimtmečius Šiaurės Airijoje pastatytas tiltas buvo ir dar kraupesnis – tuomet jis turėjo tik vieną turėklą. Tiltas leidžia turistams pasigrožėti Carrickarede salos uolomis, visgi kai ten nukankate, atgal kelias tik vienas – per tą patį tiltą.
Carrick-a-Rede kabantis tiltas, Airija

6. Langavi tiltas, Malaizija

Stebėtina, tačiau kai kurie tiltai statomi be akivaizdaus reikalo – taip sakoma apie šį 125 metrų ilgio tiltą Malaizijoje. Jis kabo 700 metrų aukštyje, nuo jo atsiveria įspūdingi ir kvapą gniaužiantys vaizdai. Norint jį pasiekti, teks keltis funikulieriumi.
Tiltas Malaizijoje, Langkawi

7. Kabantis Gasos tiltas, Nepalas

Šioje kalnų šalyje daug kabančių tiltų – ir šis tiltas tik vienas iš daugelio panašių virvinių tiltų, nutiestų per tarpeklius virš upių. Nepaliečiai įpratę prie tokių tiltų - labai dažnai galima pamatyti vietinius ūkininkus, varančius per šiuos siūbuojančius ir baugius ilgus tiltus gyvulius.

8. Aiguille du Midi tiltas, Prancūzija

Norint užlipti ant Aiguille du Midi tilto, pirmiausiai reikia keltuvu užkilti į 3842 m aukštį virš jūros lygio Prancūzijos Alpėse, dar kiek paeiti kalnų takeliais, dažnai vedančiais palei pat bedugnės kraštą.

9. Karališkasis Gorge tiltas, Koloradas
Karališkasis Gorge tiltas, Koloradas

291 metrų aukščio tiltas yra netoli Canon miesto Kolorado valstijoje (JAV) virš Arkansaso upės. Iki 2001 metų tai buvo aukščiausias tiltas pasaulyje. Karaliskasis Gorge tiltas – nepakartojamas 384 metrų ilgio ir 5,5 metrų pločio statinys. Tai populiarus turistinis objektas, gausiai lankomas dar ir dėl to, kad šalia jo įsikūręs teminis parkas.