aA
Auksiniu Lietuvos šefu vadinamas Linas Samėnas (33 m.) jau beveik mėnesį gyvena atostogų Italijoje nuotaikom. “Nepatikėsite, visą vasarą valgome pomidorų, Mozzarella sūrio salotas, pagardintas alyvuogių aliejumi, parsivežtu iš Italijos“, - tvirtina žymusis kulinaras.
Linas Samėnas su žmona Monika Italijoje
© Asmeninio archyvo nuotr.

L.Samėnas su žmona Monika ir sūneliu Marku birželio mėnesio ilgą savaitgalį praleido Sorrento mieste ir Kapri saloje. Šeimyna mėgavosi saule, jūra, ilgais pasivaikščiojimais ir itališkais patiekalais.

„Aplankėme bent keletą vietinių restoranėlių. Paminėsiu L‘Antica Trattoria - nuostabi vieta, kuri pavergė savo aplinka ir vietinio šefo Nunzio Spagnuolo patiekalais, - pasakoja Linas. - Užsisakėme 'Tasting menu' (meniu paragavimui). Kainavo nemažai, apie 80 eurų, bet toks meniu yra geriausias būdas pažinti restoraną ir šefą“.

Lietuviškuoju Oliveriu (britų kulinaras Jamie Oliver) kartais vadinamas L.Samėnas iki šiol negali atsistebėti italų virtuvės siūlomų patiekalų įvairove. „L‘Antica Trattoria buvo tikras maisto nuotykis. Pradžioje atnešė kardžuvės filė, vėliau putpelių šlaunelę su Provolone sūriu, tada 'spaghetti'. Po makaronų dar ragavome menkę, tada skrandžiui nuraminti pasiūlė šerbeto ir galiausiai - jautienos kepsniuką. O kur dar desertas, kava... Atrodė, kad nebegalėsiu valgyti savaitę, bet po pusvalandžio žmoną jau viliojau į kitą restoraną“, - atostogas Italijoje prisimena šefas.

Ne mažiau nei italų virtuvė, L.Samėną stebina šalies gyventojai. „Esu susidūręs su italais ir Lietuvoje. Pradžioje jie man atrodė kažkokie nenormalūs, gal dėl to, kad mes, šiauriečiai, esame per daug kuklūs ir santūrūs, o jie tokie įdegę, geros nuotaikos, gali bučiuotis su visais, pasisveikinti ir atsisveikinti. Pačioje Italijoje supratau - italai anglų kalbą moka, bet kam jiems šnekėti angliškai, kai turistas gali šiek pasistengti ir pasakyti ką nors itališkai, jiems tai sukelia didžiulį pasitenkinimą ir staiga jie tampa vos ne tavo draugu. Keisti, bet labai šilti, atviri, neslepiantys savo nuotaikų žmonės“, - įspūdžiais dalinasi kulinaras.

Lino teigimu, jo žmoną Moniką labiausiai žavėjo vakarais iš viešbučio terasos atsiveriantis nuostabus Vezuvijaus ugnikalnio vaizdas ir galimybė paragauti šviežių itališkų sūrių bei įvairių rūšių alyvuogių.

Iš Kaprio salos Samėnų šeima parsivežė vietos garsenybės – citrinų likerio Limoncello ir Kaprio saloje esančiame Fragonard fabrikėlyje gaminamų natūralių kvepalų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Vilniuje apsilankę turistai papasakojo, ką jie čia veikia dažniausiai ir dėl ko nori sugrįžti (25)

Iš dažno Vilniuje besisvečiuojančio užsieniečio galima išgirsti, kad Lietuvos sostinė jį...

Teismo sprendimas: „Ryanair“ privalo grąžinti keleivei 20 eurų rankinio bagažo mokestį (5)

Airių pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ vienai keleivei Ispanijoje turės grąžinti 20...

Kur ilsėsimės 2020-aisiais? (40)

Nors ateinanti vasara atrodo dar labai toli, tikrai įgudę poilsiautojai jau planuoja kitų metų...

Keičiasi lietuvių kelionių įpročiai: daugiausia tautiečių poilsiauja nebe vasarą (4)

Lietuvos žmonės šių metų rudenį pakeitė atostogavimo įpročius – keliaujančių į...

Mokytoja sukūrė išmaniąją ekskursiją vaikams – Lietuvoje tokios tik kelios

Išmaniosios technologijos pritaikomos vis plačiau. Nors Kultūros paso programoje daugiau nei...

Top naujienos

Gyvai / Bandymas atsitiesti: „Žalgiris“ – „Crvena Zvezda“ (254)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą Eurolygoje pamėgins atsitiesti po trijų...

Lietuviai Sankt Peterburge gali jaustis turtuoliais: paskaičiavo, kiek kainuoja prabangus savaitgalis dviem (156)

Neigiamus ir baisius dalykus Rusijoje būtų galima vardinti ilgai, bet DELFI Kelionių ambasadorius...

Degutienė: dabar medicinos studentai neištvermingi – mokytis 14 val. per parą yra norma (100)

Medikų bendruomenę pastaruoju metu krečia labai skaudūs įvykiai. Vakar pranešta apie medicinos...

Pažintis su vokiečiu internete virto fiasko: nusprendžiau ištrinti ir neprisiminti to žmogaus (13)

Tarptautiniame pažinčių tinklalapyje susipažinau su vokiečiu Uwe. Bendravau internetu gal kokį...

Prekybos tinklai apsisprendė dėl darbo per Kalėdas – nedirbs nė vienas (39)

Didieji prekybos tinklai Lietuvoje jau nusprendė, kaip dirbs didžiųjų švenčių metu. Kaip ir...

Po naujo meniu pristatymo vyno bei maisto žinovė kirto „Stikliams“: nusileiskite ant žemės (114)

Maisto žinovai ir kritikai apniukusį lapkričio trečiadienį susirinko į šviesų restorano...

Kissingeris piešia labai niūrų scenarijų: rezultatas gali būti net blogesnis nei Europoje (133)

Vienas žymiausių JAV valstybės sekretorių Henry Kissingeris įspėjo, kad tarp Jungtinių...

Monika Šedžiuvienė švęs mergvakarį? Kai kurios draugės nustebo nesulaukusios kvietimo (90)

Žinoma atlikėja Monika Šedžiuvienė neseniai išgyveno net kelerius metus trukusias skyrybas su...

Lytiškai plintanti infekcija, kuri nusineša tūkstančius gyvybių: ar iš tiesų virusu užsikrečia tik einantys „į kairę“? (2)

Žmogaus papilomos virusas (ŽPV) yra viena dažniausiai lytiškai plintančių infekcijų, nuo...

Kalbėdama apie vyrą Viktorija Jakučinskaitė susigraudino: pasakysiu, kuo skiriasi sėkmingi ir nesėkmingi žmonės (4)

„Aš kuriu ne daiktus, aš kuriu svajones, – sako žinoma Lietuvos dizainerė Viktorija...