35-erių Davidas Sortonas lobių ieškojimu susidomėjo prieš porą metų. Jis juokiasi, esą iš pradžių pats nesuprasdavo, ką daro, tačiau kai susisiekė su kitais šio užsiėmimo mėgėjais, pradėjo rimčiau ieškoti – ir atrasti.

Didžiausia per šiuos dvejus metus rasta brangenybė – platinos žiedas su septyniais deimantais, kurio lobių ieškotojas iki šiol nepardavė. Bene dažniausiai žiedus ir randantis David‘as toli gražu ne visus savo radinius parduoda, nes turi ir kitą pragyvenimo šaltinį. Visgi prisipažįsta – šis laisvalaikio praleidimas pastorina piniginę.

Kaip mėgėjas, vertingų daiktų majamietis ieško tik savaitgaliais. Kitaip nei jo draugas, kuris iš šio „verslo“ pragyvena jau beveik aštuonerius metus ir kasdien šturmuoja Miami Beacho paplūdimius. Tačiau ir suradę vertingą daiktą nei vienas, nei kitas neskuba kuo greičiau jo parduoti.

„Radę kažkokią brangenybę, jei tik įmanoma, visada stengiamės surasti jos savininką“, - tikina Davidas ir priduria, kad jo draugas už brangaus žiedo grąžinimą užsidirbo 55 tūkst. litų.

2000 litų kainavusi įranga aptinka bet kokį metalo turintį daiktą, todėl tądien Davido radinių krepšelyje puikuojasi ir alaus butelių kamšteliai, ir moteriškos šukutės, ir akiniai nuo saulės. Paklaustas, kodėl renka ir butelių kamštelius, Davidas atsako, jog rūpinasi besimaudančiųjų saugumu – kad niekas nesusižeistų, užlipęs ant aštraus kamštelio.

Jungtinių Amerikos Valstijų įstatymai leidžia laisvai užsiimti lobių ieškojimu – yra tik nustatytos vietos, kuriose šio užsiėmimo mėgėjai nepageidaujami. Bet Davido šypsena išduoda – atradimo džiaugsmo ir brangių papuošalų užtenka ir čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją