„Liepos mėnuo, kaip ir prognozavome, prasideda labai aktyviai. Jau šiandien grįžta labai daug prieš karantiną mūsų oro uostuose buvusių oro bendrovių bei skrydžių krypčių“, – BNS sakė bendrovės Lietuvos oro uostai atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas.

Liepą atnaujinami skrydžiai į Varšuvą, Helsinkį, Briuselį, Vieną. Šią savaitę iš Vilniaus oro uosto taip pat prasideda užsakomieji skrydžiai į Graikiją ir Bulgariją.

Įprastai liepos mėnesiais oro uostuose skrydžiai vykdavo daugiau nei 90 krypčių, tačiau T. Vasiliauskas sako, jog liepos planai rodo teigiamas keleivinio aviacijos sektoriaus tendencijas.

„Šios liepos planus vertiname kaip labai gerą rezultatą. Keleivinė aviacija iš gilios duobės grįžta į buvusias apimtis“, – sakė T. Vasiliauskas.

Lietuvoje oro erdvė keleiviniams skrydžiams ir keltams buvo uždaryta balandžio 4-ąją. Pirmieji skrydžiai po karantino pradėti atnaujinti nuo gegužės vidurio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)