Festivalis „Ant stogo“ skirtas mažiesiems šokėjams: jame dalyvauja vaikai nuo 4 iki 14 m. Dauguma jų dar nedalyvavę konkursuose ar dideliuose koncertuose ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro scenoje pasirodys pirmąjį kartą. Šiemet festivalyje dalyvaus rekordiškai daug šokėjų: per 1400 vaikų, daugiau nei 100 kolektyvų iš visų didžiųjų Lietuvos miestų ir rajonų.

Anot Festivalio organizatorės, choreografės ir projektų vadovės Vilmos Smaliukienės, festivalis neriboja šokio žanrų ir stilių, dalyviams suteikiama visiška laisvė atskleisti savo kūrybingumą ir įgūdžius. Be to, tai bene vienintelis šokio festivalis skirtas patiems jauniausiems artistams.

„Galima spėlioti, kas išaugs iš festivalyje pasirodančių jaunųjų šokėjų, netgi žinau ne vieną istoriją, kai vaikai, pradėję šokti „Ant stogo“, dabar šoka didžiosiose scenose. Bet aš manau, kad visada įdomiausias yra esamasis laikas. Festivalis suteikia galimybę dabar pastebėti ir pasidžiaugti kiekvienu atlikėju, nes tokie patys jau niekada nebūsime – ypač mažieji.“ – sakė V. Smaliukienė.

Tradicija tapęs festivalis kasmet sutraukia ne tik šokį mėgstančius vaikus ir juos palaikančiųjų būrius, bet ir daugybę žmonių, besirenkančių, kokio stiliaus šokių pradėti mokytis patiems ar jų vaikams. Šokėjams - kūrybininkams festivalis tapo vieta, kur galima pasisemti įkvėpimo, susirasti projektų partnerių.

Kolektyvų šokio kompozicijas festivalyje vertins choreografai ir kitų meno sričių atstovai: dainininkė, dainų autorė, laidų vedėja ir aktorė Mia; pirmojo „Kviečiu šokti“ sezono nugalėtojas, profesionalus šokėjas Vadimas Šuško; LNK televizijos orų pranešėja, projekto „Kviečiu šokti“ dalyvė Karolina Liukaitytė  bei grupės „Studentės“ narė, projekto „Kviečiu šokti“ dalyvė Ineta Puzaraitė .

Vienas svarbiausių festivalio bruožų yra tai, kad festivalyje nebus pralaimėjusių- visi kolektyvai bus įvertinti diplomais, medaliais ir rėmėjų prizais. Specialias nominacijas ketina įsteigti ir žiuri komisija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)