Vieša paslaptis, kartais europietės ar amerikietės į kelionę išsiruošia ne tik norėdamos pamatyti naujų miestų ar kraštovaizdžių, bet ir susirasti meilužį atostogoms. Yra šalių, kuriose vietiniai vyrai itin mielai leidžiasi į romantiškus ir intymius nuotykius su turistėmis.

Moterų sekso turizmas – keliavimo būdas, kai moterys keliauja turėdamos tikslą gauti sekso – mokamai ar nemokamai. Tokiu būdu moterys galbūt siekia tokių seksualinių patirčių, kokių jiems negali suteikti jų partneris, pavyzdžiui, romantikos ar intymumo.

Dažnai moterys, ypač turtingos, vienišos, vyresnio amžiaus, planuoja savo atostogas taip, kad jų metu patirtų romaną ar užmegztų seksualinius santykius su vyru, kuris žino, kaip padaryti, kad jos jaustųsi ypatingos ir kuris suteikia joms daug dėmesio. Moterų sekso turizmas paplitęs mažiau nei vyrų sekso turizmas.

Moterų sekso turizmas pasitaiko įvairiuose pasaulio regionuose. Skiriasi jo kryptys, tačiau apskritai dažniausiai į jį įsitraukia moterys iš išsivysčiusių šalių, iš aukštesnio viduriniojo ir aukštesnio socialinio sluoksnio. Jos keliauja į mažiau išsivysčiusias šalis ieškodamos romantikos ir seksualinio išsikrovimo.

Dauguma moterų sekso turisčių yra iš Europos šalių, tokių kaip Jungtinė Karalystė, Nyderlandai, Vokietija, Šiaurės šalys ir Rusija. Neseniai pradėjo augti ir moterų sekso turisčių skaičius iš Šiaurės Amerikos, Australijos ir Naujosios Zelandijos, taip pat Centrinės Europos šalių, tokių kaip Austrija, Čekija ir Belgija.

Moterys sekso turistės gali būti suskirstytos į keturias grupes:

1. Tradicinės sekso turistės, kurios turi tų pačių bruožų ir motyvų kaip ir vyrai sekso turistai. Jos turi tų pačių intencijų, kaip ir jų vyriškosios lyties bendraminčiai, jos keliauja į užsienio šalis, kuriose yra mažesnės kainos, ir naudojasi pigiomis prostitucijos paslaugomis, kurios jų šalyse dažnai yra neįperkamos.

2. Situacinės sekso turistės, kurios savęs nelaiko sekso turistėmis, tačiau įsitraukia į seksualinę patirtį su vietiniais vyrais. Situacinės sekso turistės dažniausiai būna verslininkės, studentės, į konferencijas atvažiavusios moterys, arba moterys, kurios kelionėje turi kitų, su seksualine patirtimi nesusijusių tikslų.

3. Romanų ieškančios turistės, planuojančios užpildyti savo kelionę romantiška patirtimi, kurios jos negali rasti savo gimtojoje šalyje. Romantinis turizmas reiškia kitokius santykius nei moterų sekso turizmas.

4. Jaunos sekso turistės, kurios keliauja į užsienį, kad patirtų seksualinių nuotykių su vietiniais ar kitais turistais. Pagrindinė priežastis yra ta, kad jos užsienyje gali daryti ką tik nori ir niekas jų neatpažins. Paprastai tokios jaunos merginos būna nepatrauklios.

Pietų Europa. Kelios Pietų Europos šalys tapo populiaria moterų sekso turizmo kelionių kryptimi (daugiausiai Graikija, Italija, Ispanija ir Portugalija).

Karibai. Daug moterų sekso turisčių keliaują į Karibus, ypač į Jamaiką, Kubą, Barbadosą ir Dominikos Respubliką.

Šiaurės Afrika. Marokas, Tunisas ir Egiptas Šiaurės Afrikoje yra populiariausios sekso turizmo kryptys moterims.

Vakarų Afrika. Gambija ir Senegalas yra vienos mėgstamiausių vietų vyresnio amžiaus moterims, kurios ten vyksta ieškoti „juodų mamba“.

Turkija ir Kipras. Daug jaunų ir vyresnių nelabai gerai atrodančių merginų keliauja į Turkiją ir Kiprą, kad susirastų žavių vietinių vyrų. Turkijos vyrai eina iš proto dėl blondinių iš Europos, ir atvirkščiai. Būna daug atvejų, kai turistės taip pat įsimyli turkus ir net susilaukia su jais vaikų. Šie turkų žigolo turi daug įvairių merginų, atvykstančių į kurortus beveik kiekvieną savaitę, o turistės gana naivios ir galvoja, kad jos savo turkams yra vienintelės.

Australija. Daug jaunų moterų keliauja į Australiją, kad patirtų seksualinių nuotykių su žaviais banglentininkais. Seksualiniai ryšiai yra vienas iš pagrindinių tikslų moterims turistėms, vykstančioms į Australiją.

Balis. Balis yra žinomas dėl savo „paplūdimių berniukų“. Jaunos ir senesnės moterys iš Vakarų keliauja ten, kad su šiais banglentininkais patirtų seksualinių nuotykių.

Centrinė Amerika. Kosta Rika yra viena žinomiausių ir mėgstamiausių sekso turisčių vietų. Iš Karibų pusės Kosta Rika turi daug netikrų rastamanų, kurie bando pasimylėti su moterimis iš Vakarų. Iš Ramiojo vandenyno pusės taip pat galima rasti nemažai paplūdimio berniukų.

Pietų Amerika. Kolumbija ir Brazilija yra žymios dėl savo prostitucijos paslaugų. Moterys sekso turistės taip pat keliauja į šias šalis.

Kenija. Seksualinių – ekonominių santykių pavyzdžių galima rasti tokiose šalyse kaip Kenija, kur keliauja moterys iš Jungtinės Karalystės, kad pasilepintų saule ir „seksualių jaunų vyrų kompanija“.