Kelionių agentas Matthew Keezeris pataria dairytis vietovių, kurios išliko stabilios per pandemiją, o ne rinktis prieš pandemiją buvusias populiarias kelionių kryptis, rašo euronews.com.

Kada kelionės vietą galima laikyti saugia?

Visų pirma, nėra absoliučiai nuo koronaviruso apsaugotų vietų. Tačiau vertėtų dairytis į vietoves, kuriose apribojimų nedaug ir kur mažiau naujų COVID-19 atvejų. Tarkime, miestuose, salose ir pan., kur ligoninės nebuvo perpildytos, tikėtina, kad ir toliau nebus įvesta griežtų apribojimų.

Porto Santo ir Madeiros salos Portugalijoje laikomos saugiausiomis vietomis keliauti Europoje

Portugalijoje – daug koronaviruso atvejų (pastaraisiais duomenimis, 788 560) , tačiau Madeiros ir Porto Santo salos nuo pat pandemijos pradžios išlieka saugiausia vieta keliauti Europoje. Salos anksti ėmėsi saugumo priemonių, kad apsaugotų gyventojus, archipelage – mažai sergančiųjų, nuo pat pandemijos pradžios skaičiuojama vos 971 atvejis.

Madeira garsėja nuostabia gamta, nuostabiais peizažais. Archipelago krantus skalauja vandenynas, oras grynas, priešingai nei daugumoje Europos miestų.

Norintiems išvykti ir dirbti nuotoliniu būdu – taip pat puiki galimybė, nes Madeiroje atidaryta pirma Europoje skaitmeninė gyvenvietė, iš kurios galima dirbti nuotoliniu būdu.

Madeiros sala

Monte Karlas, Monakas – turtuolių krašte mažai koronaviruso atvejų

Turtuoliu kraštu vadinamas Monakas – dar viena saugi vieta keliauti Europoje. Regione – vos 21 mirtis ir tik 1 787 koronaviruso atvejai nuo pandemijos pradžios.

Monake patiks ir mėgstantiems gulėti paplūdimyje, ir mėgstantiems išbandyti sėkmę – čia yra keli atnaujinti prabangūs kazino. Atvykus į Monaką nereikia būti karantine, tačiau nuo 19 val. iki 6 val. ryto čia galioja komendanto valanda.

Monakas


Martinika – sala Karibuose, Mažuosiuose Antiluose

Po ilgos ir niūrios žiemos karantine saulė, jūra ir smėlis Karibų saloje – pats tas, ko reikia. Lipimas į kalnų masyvą Pelee ar plaukiojimas su vėžliais tėra vienos iš nedaugelio Martinikos siūlomų pramogų.
Sala yra 15 kartų mažiau paveikta koronaviruso nei dauguma Europos valstybių, čia užfiksuotos tik 45 mirtys ir 6 000 užsikrėtimų.

Vyresni nei 11 m. keliautojai privalo pateikti patvirtinimą apie neigiamą koronaviruso testo rezultatą.

Asos žvejų kaimelis Kefalonijos saloje, Graikijoje

Asos kaimelis garsėja giedru dangumi, skaidria jūra, gardžiais valgiais ir gražiu kraštovaizdžiu, čia – puiki vieta atsigauti po pernykščių metų streso.

Senas, spalvingas kaimelis – vienas iš slaptų Graikijos brangakmenių. Čia galėsite degintis Navagio paplūdimyje arba tyrinėti Melissani olą su gamtos grožybėmis.

Kalbant apie saugumą – Asos kaimelyje mirčių nuo COVID-19 yra keturis kartus mažiau nei kitose Europos šalyse. Graikijos ministras pirmininkas informavo, kad turintys skiepų nuo COVID-19 pasą gali be apribojimų įvažiuoti į šalį.

Tahitis su stulbinamo grožio paplūdimiais, Prancūzijos Polinezija

Nuotraukomis iš Tahičio tikrai sukelsite savo instagramo sekėjų susižavėjimą ar net pavydą. Bet užvis svarbiausia tai, kad Tahitis – viena iš saugiausių vietų keliauti šiais metais. Čia tris kartus mažiau mirčių, tenkančių milijonui gyventojų, nei Prancūzijoje. Visoje Prancūzijos Polinezijoje buvo 18 299 viruso atvejai ir 136 mirtys.

Nurodoma, kad dauguma keliautojų privalo pateikti neigiamo koronaviruso testo įrodymus, prieš čia atvykdami.

Tonga
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)