Atsižvelgdami į pastarųjų metų tendencijas ir tautiečių įpročius, specialistai teigia, kad šiemet trumpalaikė sodybos ar buto nuoma didžiuosiuose Lietuvos miestuose bei pajūryje turėtų dar labiau populiarėti, o kelionių į svečias šalis, prieš įvedant eurą, turėtų sumažėti. Nakvynės vietų užimtumas Naujųjų metų nakčiai jau dabar siekia 70-80 proc., tad nors pasirinkimo variantų dar yra, nenorintieji didžiąsias šventes sutikti namuose, turėtų suskubti.

Apibrėždami pastarųjų metų tendencijas, specialistai pastebi, kad paskutinę metų šventę vis mažiau lietuvių renkasi švęsti namuose ir šiai kategorijai daugiausia priskiriami vyresnio amžiaus žmonės. Visą naktį trunkantys vakarėliai didmiesčių baruose ir klubuose taip pat ima prarasti populiarumą, nes vis daugiau žmonių linkę švęsti su artimaisiais ir draugais, o ne būryje nepažįstamų.

Be to, Naujųjų metų naktį apie 65-70 proc. restoranų ir barų užsidaro – organizuoja privačius vakarėlius arba pasirenka šventinę naktį nedirbti. Vidutinio amžiaus žmonės ir jaunimas per Naujųjų metų šventę linkę save palepinti ir dažnai renkasi koncertą ir gurmanišką vakarienę viešbutyje su nakvyne sostinėje, kurortiniuose miestuose, tokiuose, kaip Druskininkai ar Anykščiai ir pajūryje.

„Senųjų metų prie jūros palydėti važiuojančių žmonių įpročiai smarkiai pakito, – teigia trumpalaikių apgyvendinimo paslaugų portalo „Nakvok.lt“ idėjos autorė ir įkūrėja Česlova Mikelė. – Jeigu anksčiau į Palangą, Nidą ar Juodkrantę važiuodavo pigesnių nakvynių besidairantis jaunimas, dabar pastebime, kad itin išaugo vyresnių žmonių ar šeimų gretos. Pajūryje žmonės apsistoja 2-3 paras ir mieliau renkasi viešbučius ar individualius namelius nei nuomojamus kambarius. Be to, Lietuvos pajūrį Naujųjų sutikimui dažnai renkasi ir svečiai iš Rusijos, Ukrainos ar Baltarusijos.“

Pasak Č.Mikelės, švenčių laikotarpiu nakvynės kaina Palangoje prasideda nuo 100 litų, sostinėje bei Druskininkuose – jau nuo 200 litų. „Nakvok.lt“ vadovė teigia, kad kaina, pavyzdžiui, viešbutyje priklauso ne tik nuo žvaigždučių kiekio, bet ir nuo siūlomo šventinio paketo vertės: koncertinės programos, šventinės vakarienės ir kitų pramogų. Sodybų kainą dažniausiai lemia jos lokacija, talpinamų žmonių kiekis ir pridėtinės vertės paslaugos: pirtis, baseinas, lauko pramogos ir kita.

„Yra susidariusi klaidinga nuomonė, kad dėl palaipsniui kylančių kainų Naujųjų metų šventei patalpų ieškoti reikėtų dar prieš kelis mėnesius, – sako Č. Mikelė. – Iš tiesų šventinis laikotarpis yra vienas populiariausių, tad natūralu, kad kainos tuo metu yra iki kelių kartų didesnės, nepriklausomai nuo to, ar užsakymą vykdysite vasarą, rudenį, ar likus savaitei iki Naujųjų metų.“ Specialistė pabrėžia, kad tokia situacija yra įprasta ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse, tad stebėtis dėl didesnių kainų užsakinėjant net ir vasaros laikotarpiu – nevertėtų.

Vis dėlto reikėtų atkreipti dėmesį, kad likus porai savaičių iki Naujųjų metų šventės, daugiau nei 90 proc. viešbučių ir kitų nakvynės vietų dažniausiai būna jau rezervuotos. Tad planuojantiems pasinaudoti trumpalaikės nakvynės paslaugomis, patariama vietų dairytis jau dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)