Nors slidinėjimo centrai džiaugiasi galėję atsidaryti, bet taip pat primena, jog tiek lankytojams, tiek darbuotojams teks laikytis nemažai apribojimų. Nuo to priklausys ar jų veikla nebus vėl uždaryta.

Bilietus lankytojai gali įsigyti tik internetu ir ne ilgiau nei 2 val. Primename, kad vis dar galioja judėjimo ribojimas tarp savivaldybių. Tad rinkdamiesi slidinėjimo centrą įsivertinkite ar gyvenate ir galite slidinėti toje pačioje savivaldybėje.

Liepkalnis Liepkalnio slidinėjimo centras, Vilnius

Šiame centre keltuvai jau pradėjo suktis, tačiau vos paleidus prekybą, iššluoti visi „Liepkalnio“ slidinėjimo bilietai, tad norintiems apsilankyti teks apsišarvuoti kantrybe laukiant papildomų bilietų.

Čia trasos suskirstytos pagal sudėtingumo lygį, kad sau tinkamą maršrutą rastų kiekvienas: nuo pradinuko iki veterano. Viena žalia trasa, skirta pradedantiesiems, keturios mėlynos – vidutiniokams, trys raudonos – pažengusiems ir viena juoda – ypač patyrusiems slidinėtojams. Į jas iš viso kelia dešimt keltuvų. Tiesa, vyriausybės nutarime numatyta, kad vienu keltuvu galima aptarnauti ne daugiau nei 30 slidinėtojų. Maksimaliai vienam asmeniui leidžiama slidinėti ne ilgiau nei 2 valandas.

Adresas: Minsko pl. 2, Vilnius

Daugiau informacijos ČIA

„Mortos kalns“, Plungės rajonas

Oficialiame puslapyje rašoma, jog slidinėjimo komplekse jau veikia kelios trasos. Pagrindinis kalnas: trasos ilgis 270 m., aukščių skirtumas 47 m. Taip pat įrengta trasa pradedantiesiems: trasos ilgis 160 m; aukštis 27 m. Snieglenčių gerbėjais taip pat pasirūpinta, specialios trasos ilgis 160 m., aukštis 27 m. Taip pat veikia nemokamas vaikų kalnelis. Kaip ir kituose slidinėjimo centruose inventoriaus nebus nuomojamas, kavinukė taip pat nedirbs.

Adresas: Kalniškių kaimas, Plungės rajonas.



Daugiau informacijos ČIA

Sauze d'Oulx kurortas

Utrių kalnas, Klaipėdos rajonas

Slidinėjimo kurortas Klaipėdos rajone, kuriame rasite trijų tipų trasas: pradedantiesiems, vidutiniokams ir pažengusiems. Į jas kelia du keltuvai. Kaip įprasta, kaina priklauso nuo slidininko amžiaus bei pasirinkto laiko, tačiau šiuo metu jie praduodami ne ilgiau nei 2 val. 3,7 ha visuomenės poreikiams skirtame sklype sumontuotas modernus keltuvas.

Adresas: Lapių kaimas, Klaipėdos rajonas. 



Daugiau informacijos ČIA

Žiemos festivalyje “Pūga" — ekstremalaus slidinėjimo profesionalų pasirodymas

Aukštagirės slidinėjimo trasa, Šilalės rajonas

Aktyviam poilsiui Aukštagirės slidinėjimo trasoje šaltuoju metų periodu būną paruoštos penkios įvairaus sudėtingumo trasos, kurių ilgiai siekia iki 420m. Į kalną kelia du keltuvai, o vaikai ir pradedantieji keliami multiliftiniu ir linijiniu keltuvu. Aukštagirės slidinėjimo trasoje yra įrengta sniego gaminimo sistema, kurio pagalba kokybiškas sniegas gaminamas be jokių cheminių ir bakterinių priedų. Tamsiuoju paros metu trasos apšviečiamos. 


Adresas: Šilalės rajonas , Bilionių seniūnija, Aukštagirės kaimas



Daugiau informacijos ČIA

Anykščiuose esantis pramogų ir sporto centras „Kalita“ bei Ignalinoje įsikūręs Lietuvos žiemos sporto centras savo veiklos pradžios dar nepaskelbė, tačiau jau šią savaitę lankytojams žada pranešti atsidarymo datą. Jonavos slidinėjimo centras nusprendė nepradėti veiklos, kol galioja judėjimo tarp savivaldybių ribojimai.

Delfi primena, kad bilietai slidinėjimui parduodami tik internetu 1 arba 2 valandoms, ne daugiau nei 2 asmenims. Visoje teritorijoje visada privalomos kaukės dengiančios nosį ir burną visiems asmenims nuo 6 m. Slidinėtojų prašoma ne tik turėti savo įrangą, dalijamasi taisyklėmis dėl nesibūriavimo, naudojimosi keltuvais tik po vieną, ir pan.

Sprendimas atverti slidinėjimo centrus galioja tik lauke įrengtoms slidinėjimo trasoms – tai reiškia, kad Druskininkuose esanti „Snow Arena“ uždarų slidinėjimo trasų negalės pasiūlyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)