„Stebint rinką bendrai ir atsižvelgiant į mūsų keliautojų duomenis, galima pastebėti, kad didžioji dalis – net 90 proc. „Novaturo“ keliautojų – yra pasiskiepiję. Tai reiškia, jog vakcinacija iš tiesų suteikė žmonėms daugiau saugumo ir užtikrintumo planuojant atostogas užsienio šalyse. Svarbiausia to priežastimi laikome tai, jog dalis valstybių pasiskiepijusius žmones įsileidžia be jokių didesnių papildomų sąlygų – jiems paprastai nereikia testuotis nei išvykstant, nei grįžtant, kas palengvina pasiruošimo kelionei procesą. Kai kurios šalys apskritai įsileidžia tik vakcinuotus žmones“, – pranešime žiniasklaidai sako didžiausio kelionių organizatoriaus Baltijos šalyse „Novaturas“ rinkodaros vadovė Olga Belova.

Kelionių planavimas, o vėliau ir pačios kelionės laukimas visada buvo jaudinantis procesas. Tiesa, pandemija turėjo nemažai įtakos tiek kelionėms, tiek kelionių planavimui. Šalia jaudinančio kelionių laukimo atsirado nerimas dėl besikeičiančių atvykimo taisyklių bei galimų neprognozuojamų trukdžių. Pasak O. Belovos, kelionių organizatoriaus komanda nuolat ieško būdų, kaip keliautojams palengvinti būsimų kelionių planavimą bei sumažinti streso faktorių. Karantino metu pristatęs paslaugą „COVID pauzė“, „Novaturas“ nuo šiol siūlo daugiau galimybių užsienyje apsilankyti norintiems, tačiau besibaiminantiems dėl išorės faktorių žmonėms, pavadinimu „Saviizoliacijos pauzė“.

„Mūsų keliautojų jau išbandyta „COVID pauzės“ paslauga leidžia atidėti įsigytą kelionę susirgus koronavirusu. Vis dėlto, matome poreikį pasiūlyti daugiau galimybių tuo atveju, jei visgi nepavyktų išvengti kontakto su sergančiu žmogumi – saviizoliacijos aktualumą diktuoja rinka ir klientų poreikiai. Tad nuo šiol siūlysime „Saviizoliacijos pauzės“ paslaugą tiems keliautojams, kurie nori užsitikrinti papildomą apsaugą tuo atveju, jei netikėtai turėtų artimą kontaktą su sergančiu žmogumi ir dėl to reikėtų saviizoliuotis“, – pasakoja O. Belova.

Keliautojai, priklausomai nuo poreikio, galės pasirinkti apsaugas „Covid pauzė“ ir „Saviizoliacijos pauzė“ kartu arba pasirinkti vieną iš jų atskirai. Pilną apsaugą patogiausia rinktis pilnai nepasiskiepijusiems ar visai nepasiskiepijusiems žmonėms.

Kelionių organizatoriaus atstovė pastebi, kad ši galimybė leis būsimas atostogas planuoti iš anksto bei pasinaudoti patrauklesnėmis kelialapių kainomis, platesniu jų pasirinkimu, nesibaiminant, kad dėl užsikrėtimo teks kelionę atšaukti.

„Saviizoliacijos pauzės“ paslauga bus galima pasinaudoti likus ne mažiau kaip 24 val. iki išvykimo, jei to prireiktų. Keliautojas turi pateikti NVSC išduotą pažymą su asmens identifikacija dėl keliautojui skirtos privalomos saviizoliacijos. Pateikęs visus reikiamus dokumentus, keliautojas gali nemokamai atidėti išvykimo datą. Paslauga leidžia keliautojui keisti kelionės datą, viešbutį, kambario tipą, kryptį bei sezoną. Paslaugą galima užsisakyti iškart rezervuojant kelionę arba vėliau atskirai, tačiau ne vėliau kaip 14 dienų iki išvykimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)