Turkija

Jeigu mėgstate, kad atostogų metu viskas būtų apgalvota iki paskutinės smulkmenos, viskuo pasirūpinta - Turkija skirta jums. Turizmas čia klesti jau daugybę metų, rūpestis poilsiautojais ištobulintas iki smulkmenų.

Turkiškose pirtyse - su niekuo nesulyginamas malonumas, kone privalomas besiilsintiems šioje šalyje.

Viešbučių įvairovė: romantiška ke­lionė dviem, šeimos poilsis su atžalomis arba kelių draugų kompanijos atostogos - visi ras sau tinkamiausią viešbutį.

Kanarų salos

Kanarų salos - tai septynios pagrindinės salos (Tenerifė, Gran Kanarija, Fuerteventura, Lansarotė, La Gomera, La Palma, El Hieras) ir keletas negyvenamų salelių Atlanto vandenyne.

Dėl vyraujančio šilto ir švelnaus klimato visus metus, Kanarų salos vadinamos „amžinojo pavasario“ salomis. Žmonės čia keliauja ne tik dėl klimato, tačiau ir dėl savito gamtos grožio, įspūdingų paplūdimių.

Bulgarija

Norintiems ilsėtis su savo atžalomis rekomenduojami Bulgarijos kurortai. Be to, trumpas skrydis iki Bulgarijos neleis jūsų vaikams pajausti nuobodulio lėktuve.

Juodoji jūra ir puikūs smėlio paplūdimiai - tiems, kam svarbu ne tik viešbučio patogumas, bet ir jį supanti aplinka.

Bulgarijos vyndarystė turi labai senas tradicijas ir yra vienas seniausių bulgarų verslų, tad ši šalis turėtų sudominti ir gurmanus.

Graikijos salos Rodas ir Kreta

Istorijos mėgėjams Graikija itin patiks - čia beveik kiekvienas žemės lopinėlis pasakoja apie ilgaamžę Graikijos istoriją, kuri mena laikus dar iki civilizacijos.

Kretos ir Rodo salose atostogas atras roman­tikai ir natūralios gamtos grožio mėgėjai.

Linksmi, svetingi ir komunikabilūs graikai - jei atostogų metu mėgstate naujas pažintis ir pokalbius su vietiniais gyventojais, Graikija skirta jums.

Ispanija

Atostogos skrandžiui? Tik ne Ispanijoje! Jei mėgstate kulinarines keliones, Ispanijoje atrasite gausybę naujų valgių - nuo populiariausio patiekalo iš ryžių, jūros gėrybių ar smulkintos mėsos - “paella”, iki “gazpacho” - šaltos įvairių daržovių sriubos.

Pietietiškų linksmybių mėgėjai čia alps nuo fiestos sūkurio, o ispaniška architektūra į šalį atvilios kiekvieną, mėgstantį ne tik jūros horizonto vaizdą, bet ir ilgus klaidžiojimus siauromis Ispanijos miestų gatvelėmis.

Tunisas

Autentikos mėgėjai Tunisą galėtų rinktis dėl galimybės pamatyti afrikietišką realybę - iš turistų mylimų šiaurės Afrikos šalių Tunisas yra išsaugojęs daugiausiai autentikos ir tikrojo šalies kvapo.

Didžiausia pasaulio dykuma Sachara. Tunise juokaujama, kad jei kelionės metu nepabuvai Sacharoje, vadinasi, su šia šalimi taip ir nesusipažinai.
Nesibaigiantys smėlynai, druskos ežerai, dykumų oazės, alyvmedžių giraitės - visa tai ir dar daugiau galite pamatyti nuvykę į Sacharą.

Didingosios Romos imperijos pėdsakų ieškotojai Tunisą atras ir dėl europietiškos jo praeities bei gausaus istorinio palikimo.

Portugalija

Puikus gamtos ir civilizacijos derinys tiems, kas dieną nori lepintis saulėje, o sutemus šėlti kavinėse bei restoranuose. Dešimtys Portugalijos kurortų kasmet patenka į geriausių Europos kurortų šimtuką.

Žali kalnai, vynuogynai, paplūdimiai ir uolėtos pakrantės - viskas vienoje vietoje, pasiekiama vos per kelias valandas dėl ypatingos Portugalijos padėties šiaurės-pietų kryptimi.

Marokas

Iš vienos pusės skalaujamas Viduržemio jūros, iš kitos - Atlanto vandenyno, iš trečios - pustomas Sacharos dykumos. Ypatingas derinys, pagardintas afrikietiškais prieskoniais, tiks trokštantiems egzotiškų atostogų.

Daugelio vadinamas kultūrų kryžkele, Marokas nustebins savo įvairove. Meno, kultūros, architektūros mėgėjai čia ras įvairiausių paminklų - nuo seniausius laikus menančių iki praėjusio amžiaus kūrinių, kai Marokas dar buvo Prancūzijos kolonija.

Neįtikėtina, bet Marokas puikiai tinka ir golfui, ir slidinėjimui. Puikiai įrengti golfo aikštynai vilioja viso pasaulio žaidėjus, o Atlaso kalnai stebina galimybe paslidinėti Afrikos žemyne.

Egiptas

Raudonoji jūra - viena iš populiariausių nardymo vietų pasaulyje. Būti Egipte ir nepamatyti Raudonosios jūros povandeninio pasaulio - tas pats, kas neaplankyti garsiųjų Egipto piramidžių.

Mėgstate gamtos kontrastus? Geriausia galimybė pamatyti dykumą ir kalnus savo akimis slypi būtent Egipte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)