Būtent tai ir yra daugelio turistų, kurie daro asmenukes, problema: lankytinos vietos, kurias tokie turistai fotografuoja, jiems tampa tik fonu, pastebi „Business Insider“.

Jie žymiai svarbiau turėti gražiausią įmanomą asmenukę, kurią vėliau galėtų įkelti į „Facebook“ ar „Instagram“ ir sulaukti kaip galima daugiau teigiamų atsiliepimų. O vietos ir įžymybės, dėl kurių atkeliavo, atsiduria antrame plane.

Kitaip tariant, asmenukės – savanaudiškas ir išblaškantis dalykas, o paskutiniai atsitikimai rodo, kad asmenukės turistams sukelia daugiau bėdų nei atneša naudos.

Gegužę du vyrai susidūrė su teisėsauga po to, kai užlipo į du Heraklius vaizduojančią 300 metų senumo statulą Kremonoje, Italijoje, norėdami pasidaryti asmenukę. Turistai užkliudė vieno iš Heraklių galvą puošiančią karūną, jos dalis atskilo, nukrito ir subyrėjo.

Tačiau norint pasidaryti tobulą asmenukę galima pakenkti ne tik turistų traukos objektams.

Keliaudamos po Jeloustono nacionalinį parką, motina ir dukra užsimanė asmenukės su bizonu. Kai turistės prisiartino prie gyvūno per mažiau nei tris metrus, nusisuko nuo jo, norėdamos nufotografuoti save su bizonu. Tačiau vos tai padariusios keliautojos išgirdo link jų artėjančio bizono žingsnių garsą. 

Motina nepajėgė greitai pabėgti, gyvūnas ją pagriebė nuo žemės ir mestelėjo į orą. Tai buvo jau penktas kartas Jeloustone, kai pernelyg prisiartinę prie bizono turistai sužalojami, viena šešiolikmetė netgi buvo subadyta.

Asmenukės yra taip įsišaknijusios, kad žmonės jas daro netgi avariniu būdu leidžiantis lėktuvui. 

„Mashable“ rašė apie iš Denverio į Los Andželą skridusius keleivius, kuriems dėl žemo slėgio lėktuvo salone teko užsidėti deguonies kaukes. Trys keleiviai pasidarė asmenukes su šiomis kaukėmis ir nusileidę paskelbė jas „Twitteryje“. Tačiau bet kurio avarinio lėktuvo nusileidimo metu keleiviai turėtų sutelkti dėmesį į skrydžių palydovų instrukcijas, o ne fotografuoti save.

Jei šie trys įvykiai dar neįtikino, kad asmenukės atneša daugiau žalos nei naudos, verta prisiminti iškalbingą faktą: neseniai daugybė pramogų parkų, muziejų, galerijų ir kitų turistų traukos vietų visame pasaulyje uždraudė asmenukių lazdas. 

Tarp jų – Londono nacionalinė galerija, Romos Koliziejus, Versalio rūmai Paryžiuje, Metropoliteno meno muziejus Niujorke. Visas vietų, kuriose uždraustos asmenukių lazdos, sąrašas yra ilgas – tai nestebina, turint omenyje, kad šios vietos vertina jose esančius kūrinius ir nenori, jog jiems iškiltų rizika dėl turistų troškimo pasipuikuoti dar viena asmenuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)