Tarp jų – proto gelmes tyrinėjantis H. Fexeus, kultinių knygų jaunimui „Erebas“ ir „Saeculum“ autorė U. Poznanski ir rašytoja D. Koomson, išgarsėjusi, anot jos, „emocinio trilerio“ žanro romanais.

Vasario 20 d., ketvirtadienį, mugės atidarymo dieną, į susitikimą su skaitytojais pakvies Aušra Maldeikienė, kur kartu su buvusia finansų ministre Ingrida Šimonyte, teisingumo ministru Remigijumi Šimašiumi ir Kęstučiu Masiuliu pristatys savo knygą „Melo ekonomika“.

Vasario 21 d., Ilgąjį penktadienį, knygų mugėje svečiuosis gausus lietuvių autorių būrys. Savo naujausią knygą, kupiną autobiografinių detalių bei pasakojančią apie svarbiausius reiškinius mūsų pasaulyje („Generolo Sena Karvė istorija“), pristatys žinomas žurnalistas ir keliautojas Algimantas Čekuolis. Renginį ves žurnalistas, keliautojas Vytaras Radzevičius ir LRT vyriausioji režisierė Asta Einikytė.

Tą pačią dieną TV laidos „Pasivaikščiojimai“ autorius Rytis Zemkauskas skaitytojus supažindins su to paties pavadinimo knyga, į kurią sugulė laidos metu gimę pokalbiai su iškiliausiomis kultūros, meno, mokslo asmenybėmis. Renginyje apsilankę mugės lankytojai bus kviečiami diskutuoti kartu su knygos herojais – profesoriumi E. Aleksandravičiumi, rašytoju, dramaturgu, režisieriumi M. Ivaškevičiumi, filosofu, rašytoju K. Saboliu ir dainininke J. Šeduikyte. Diskusijos tema „Kaip nesinervinti ir pagaliau išeiti pasivaikščioti: pasivaikščiojimų filosofija“.

Knygos „Paryžiaus dienoraštis“, tapusios bestseleriu Lietuvoje, autorius Jaroslavas Melnikas, šiais metais skaitytojams pristato net dvi naujienas. Su pirmąja, „Moters laimės enciklopedija“ rašytojas, filosofas, buvęs prancūzų žurnalo „ELLE“ bendradarbis, J. Melnikas supažindins Ilgojo penktadienio popietę. Autoriui įminti moters laimės paslaptis padės renginio svečias, žurnalistas Valdas Puteikis.

Penktadienio renginius pabaigs rašytoja Audronė Urbonaitė, kuri susitikimo svečius supažindins su trečiąja savo knyga „Žydiškų daiktų kambarys“. Šio romano istoriją apie betėvės mergaitės gyvenimo patirtį padės atskleisti susitikimo moderatorius žurnalistas, publicistas Rimvydas Valatka, žurnalistas, scenaristas Aidas Puklevičius ir psichiatras Linas Slušnys.

Vasario 22-ąją, šeštadienį, knygų mugės Nekasdienių pasimatymų dieną, kaip visuomet numatoma daugiausiai susitikimų su rašytojais.

Leidyklos „Alma littera“ renginiai prasidės „Augu skaitydamas“ vaikų scenoje. Apšilę literatūriniame žaidime kartu su aktorių trupe „Teatriukas“, vaikai bus kviečiami susitikti su mėgstamiausių knygų herojais. Naujausias savo knygas vaikams pristatys Lina Žutautė bei Jurga Baltrukonytė. Visos mugės metu vaikai taip pat turės galimybę mokytis kūrybiškumo, sudalyvauti dailės studijoje ir išmėginti rankdarbių kūrimą.

Šeštadienį popiet susitiksime su knygų „Erebas“ ir „Saeculum“ autore Ursula Poznanski. Rašytoją apie jos romanų pasaulį – klaidžius ir pavojingus žaidimus, kurie ištrina ribas tarp virtualios ir tikrosios realybės – kalbins žurnalistas, rašytojas Andrius Tapinas.

Po valandos turėsime galimybę išvysti anglų rašytoją Dorothy Koomson, kurios naujausia knyga „Mano vyro paslaptis“ ne vieną skaitytoją privertė susimąstyti apie šeimą, draugystę, pasitikėjimą ir išdavystę. Apie detektyvo ir trilerio bruožų turinčius romanus, kuriuose didžiausias dėmesys skiriamas žmonių patiriamiems jausmams, autorę kalbins LRT laidos „Stilius“ autorė ir vedėja Violeta Baublienė.

Po šio renginio naujausią knygą „Nuostabus protas“ pristatys garsus švedų manipuliavimo ir įtakos meno ekspertas, TV laidų vedėjas ir rašytojas Henrik Fexeus. Rašytojas sako, kad įgytos žinios verčia jį laikyti pavojingu, tačiau jis pats prisistato kaip malonus ir linksmas žmogus, mėgstantis bendrauti. Knygų mugės lankytojus jis supažindins su proto akrobatikos metodais, kuriuos įvaldžius didžiausios svajonės taps pasiekiamos ranka. Charizmatiško rašytojo pokalbiams su skaitytojais talkins moderatorius Aidas Puklevičius.

Tą pačią, Nekasdienių pasimatymų dieną, į tik suaugusiems skirtą knygos „Maša, arba Postfašizmas” pristatymą pakvies rašytojas Jaroslavas Melnikas. Aštraus siužeto, šokiruojantį futuristinį romaną, kurį kritikai vadina „sukrečiančiu kūriniu apie nacius ir didelę meilę“, autoriui padės pristatyti VU Lietuvių literatūros katedros doc. Audinga Peluritytė – Tikuišienė, režisierius Alvydas Šlepikas ir Rytis Zemkauskas.
Šeštadienį savo knygas taip pat pristatys bei su skaitytojais bendraus lietuvių autoriai, turintys gausų gerbėjų ratą – Sigitas Parulskis (knyga „Mano tikėjimo iltys“), Renata Šerelytė („Kokono baladės“) ir Zita Čepaitė („Londono vėjas“).
Vasario 23 d., Šeimos dieną, rašytojas Kazys Saja paauglius supažindins su naujausiu savo kūriniu „Liepsnojanti“. Renginį ves žurnalistė, laidų vedėja Palmira Galkontaitė, jame taip pat dalyvaus literatūros tyrinėtojas Kęstutis Urba.

Dieną pabaigs Andrius Tapinas, skaitysiantis pranešimą „Istorijos, kurios laužo žanrus“. Beveik prieš metus pristatęs debiutinį stimpanko žanro romaną „Vilko valanda“, šiemet jis pakvies domėtis šio romano audioknyga, interaktyviąja planšetiniams kompiuteriams skirta knygos versija ir kompiuteriniu žaidimu.

Visi Knygų mugės lankytojai po renginių turės galimybę pabendrauti su rašytojais ir gauti jų autografus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją