Alkoholio vienas asmuo gali įvežti ne daugiau kaip 10 l stipriųjų alkoholinių gėrimų (ne stipresnių nei 70%), 20 l spirituoto vyno (pvz., portveino arba chereso), 90 l vyno (iš kurio ne daugiau kaip 60 l putojančio vyno), 110 l alaus.

Nuo 2014 m. sausio pirmos dienos į Airiją atvykstantys Lietuvos, Latvijos, Vengrijos, Kroatijos, Rumunijos ir Bulgarijos piliečiai asmeniniam naudojimui gali įsivežti tik 300 cigarečių (15 pakelių) be muito mokesčio, rašoma ryanair-skrydziai.lt.

Kiti ribojimai, susiję su tabako gaminiais, nesikeičia, jei prekės įsivežamos ne komerciniais, o asmeninio naudojimo tikslais.

Į Norvegiją galima vežtis iki 200 vnt. cigarečių (1 blokas) arba 250 g kitų tabako gaminių. 18 – 20 m. asmenys gali vežtis ne stipresnių nei 22% alkoholinių gėrimų.

Vyresniems galimos kombinacijos: 1 l spiritinio gėrimo ir 1,5 l vyno ir 2 l (6×0,33 l) alaus; 3 l vyno ir 2 l alaus (6×0,33 l) arba 5 l alaus (15×0,33 l); 1 l spiritinio gėrimo ir 3,5 l alaus (7×0,5 l).

Svarbiausia galiojanti taisyklė – šie daiktai turi būti skirti asmeniniam vartojimui, t.y. keleivis jų neketina perparduoti. Jei šių prekių vežatės daugiau, jums gali tekti įrodyti, kad jos skirtos tik asmeniniam vartojimui paprašant įsigijimo dokumentų, teiraujantis viešnagės laikotarpio, leistino kiekio viršijimo priežasčių. Nesugebėjus įrodyti, alkoholis ir/ar tabako gaminiai (pvz., cigaretės) bus konfiskuojami.

Į Lietuvą ar kitas ES šalis galima įsivežti iki 200 vnt. (vykstant oro transportu) arba iki 40 vnt. (vykstant sausumos ir jūros transportu) cigarečių iš ne ES šalių (pvz., iš Rusijos, Baltarusijos su rusiškomis banderolėmis). Kiek galima vežtis Lietuvoje prikauptų cigarečių su rusiškomis banderolėmis į atitinkamą ES šalį, reikėtų tikslintis čia.

Cigaretes galite vežtis tiek rankiniame, tiek registruotame bagaže.