Pasak keliautojo, vieni keliaujantys asmenys nebūtinai išleis daugiau, nei keliaudami su grupe.

„Ypač jei esate komunikabilus žmogus. Tarkime, jūs nusiperkate skrydį, apsistojate hostelyje, taip galima sutaupyti ir tai bus pigiau nei viešbutyje. Jei norite nuvykti pasižvalgyti aplinkui, tai jums reikia išsinuomoti automobilį, todėl jūs, jei esate drąsūs, galite susibendrauti su kažkuo hostelyje, kas dažniausiai ir pavyksta. Prie manęs hosteliuose daugybę kartų yra priėję žmonės ir klausę, ką aš planuoju daryti rytoj, nes jie planuoja nuomotis automobilį ir kartu būtų gerokai pigiau“, – patirtimi dalijasi R. Širvinskas.

Keliaudami vieni turite galimybę susipažinti su daugybe žmonių, nes, pašnekovo teigimu, prie vieno žmogaus drąsiau prieina kiti keliautojai.

Norintiems saugiai iš viešbučio ar hostelio nuvykti apžiūrėti lankytinų vietų, keliautojas pataria su savimi nesineši svarbių daiktų.

„Aš viešbučio raktus, jei jie yra ne elektroniniai, palieku registratūroje, visus dokumentus seife, o pasiėmęs mobilųjį telefoną vėliau paprašau, kas nors iš kaimynų, kurie guli šalia manęs paplūdimyje, pasaugotų telefoną, kol aš ramiai maudysiuosi“, – pataria R. Širvinskas.

Išsamiau – įraše.