Žemės nuomotojas Lee Cemino (30 m.) iš Stafordšyro nufilmavo, kaip lipo į lėktuvą. Jis teigė vertinantis „Ryanair“ už tai, kad skrydžiai niekada nevėluoja, visada atvykstama laiku, tačiau pridūrė – pigių skrydžių bendrovės padidintas mokestis už bagažą jam nepatiko.

Naują tvarką „Ryanair“ įvedė nuo lapkričio 1 d. Pagal ją, keleiviams nebegalima įsinešti nemokamai į lėktuvo saloną nedidelio lagamino, nuo šiol reikia mokėti 8 svarus už bet kokį bagažą, kuris netelpa po priekine sėdyne ar sveria daugiau nei 10 kg.

L. Cemino nusprendė, kad nenori mokėti už bagažą ir sugalvojo išbandyti genialų triuką. Jam pavyko.
Jis pasidalino filmuota medžiaga „Facebook“, o ji žaibiškai išplito.

Vyriškis prisiuvo prie palto pamušalo kelis drabužius, o į šias rankų darbo kišenes sudėjo kitus drabužius.

K. Cemino pasakojo „MailOnline“: „Dažnai skrendu su „Ryanair“, (man patinka) pigūs skrydžiai ir įdomios kryptys. „Ryanair“ pakeitė bagažo apmokestinimo taisykles, likus dienai iki mūsų skrydžio į Belfastą. Kadangi daug keliauju, puikiai žinau bagažo taisykles. Visada sutalpinu drabužius į rankinį bagažą. Turiu seną paltą, taigi pamaniau – kodėl nepasitelkus į pagalbą siuvėjų. Įrodėme, kad tai įmanoma.“

Jis pridūrė: „Atrodžiau keistokai, bet jei nori išvykti dienai ar dviem, kam mokėti už bagažą?“
Iš pradžių jis juokavo, kad nieko iš to nebus, nes eidamas į Mančesterio oro uostą, iš kurio turėjo skristi į Belfastą, stipriai jaudinosi.

Jis laukia eilėje prie saugumo patikrinimo: „Jie visus tikrina.“ Ir vis tik L. Cemino sėkmingai praėjo apsaugą ir sušuko „valio“, bėgdamas į lėktuvą.

„Ryanair“ atstovas spaudai pateikė „MailOnline“ tokį komentarą:

„Kadangi padidinome nemokamo rankinio bagažo dydį (40 proc.) ir įvedėme pigesnio registruojamo bagažo galimybę (8 eurai už 10 kg bagažą), „Ryanair“ klientai gali pasiimti su savimi viską, ko reikia, ir neatrodyti lyg „Michelin“ žmogeliukas ar Džo iš serialo „Draugai“.

Sulaukiame daugybės pozityvių atsiliepimų iš klientų ir oro uostų visoje Europoje dėl naujų bagažo apmokestinimo taisyklių. Tai suteikia galimybę greičiau įsiregistruoti, pereiti saugumo patikrą ir įlipti į lėktuvą, be to, padidėjo punktualumas.“

Nuo lapkričio 1 d. į lėktuvą pasiimti tik vieną asmeninį krepšį, kurio dydis – 40x20x25 cm ir kuris turi tilpti po priešais esančia sėdyne.

Jei prie įlaipinimo vartų atsinešate antrą bagažo vienetą arba pirmasis yra per didelis, turėsite sumokėti 25 svarus.

Už 10 kg registruojamą bagažo vienetą reikia sumokėti 8 eurus.

Pirmenybinį įlaipinimą, kainuojantį 6 eurus, užsisakantiems keleiviams leidžiama pasiimti į lėktuvą ir rankinę, ir rankinį bagažą – nedilelį lagaminą ar kuprinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)