Jau dabar lankytojų centruose galime rasti parengtas naujas brošiūras, naujus informacinius stendus pažintiniuose takuose ar sutikti žurnalistus keliaujančius po Lietuvos regionus ir kuriančius TV laidas. Bet turbūt, labiausiai šią turizmo sritį išjudino per pastaruosius porą metų atsiradusios įvairios privačios, entuziastų sukurtos ir vystomos turizmo iniciatyvos.

Viena tokių iniciatyvų - nuo 2016 balandžio Lietuvos keliautojams padedantis išsamiausias lankytinų vietų žemėlapis www.pamatykLietuvoje.lt. Kaip informacijos ir idėjų šaltinį, šį žemėlapį jau atrado daugiau kaip 100 000 keliauti mėgstančių žmonių.

Šiemet atnaujintame žemėlapyje pateikiami visų Lietuvos turizmo informacijos centrų, regioninių ir nacionalinių parkų lankytinų vietų duomenys bei kitų šaltinių informacija. Kasdien pildomame žemėlapyje jau daugiau kaip 3000 objektų. Išsamiai aprašytų, su nuotraukomis ir svarbiausia su pažymėta tikslia vieta žemėlapyje. Be apžvalgos bokštų, pažintinių takų, dvarų, piliakalnių ir kitų objektų, žemėlapyje pateikiama informacija apie beveik 400 poilsiaviečių.

Informaciją žemėlapyje lengvai randa ir populiariausių, madingų vietų ieškotojai ir tie, kurie ieško kažko unikalaus, kitų keliautojų dar neatrasto. Pavyzdžiui, teminiai Paukščių, Vikingų ar indėniškas Vinetu kaimas. Bartninkų bažnyčios griuvėsiai ar lankymui pritaikytos ir įspūdingai apšviestos Kalnujų bažnyčios, sugriautos Antrojo pasaulinio karo metais, liekanos. Vabzdžių viešbutis ar kitos vietos, apie kurias paprastai informaciją surasti būna tikras iššūkis.

Projekto pamatykLietuvoje.lt tikslas padėti atrasti naujas, įdomias vietas, skatinti keliavimą Lietuvoje ir paraginti keliautojus dalintis savo atradimais ir įspūdžiais su kitais. Tai siūloma daryti daugiau kaip 14000 bendraminčių vienijančioje pamatykLietuvoje.lt Facebook paskyroje arba specialioje grupėje „Rekomenduoju pamatyti”. Taip pat, atsiliepimus ir patarimus turizmo paslaugų teikėjams, kitiems keliautojams galima rašyti kiekvieno objekto informacijos puslapyje esančiame komentarų lange.

Gal kiek ir drąsu pamatykLietuvoje.lt vadinti nacionaline turizmo informacijos sistema, tačiau kito tokio informacijos rinkinio ir sistemos Lietuvoje paprasčiausiai nėra.

„Nors renkant, sisteminant ir pildant turizmo informaciją nuveiktas didelis darbas, kur kas didesni iššūkiai mūsų laukia ateityje, bet ir jiems mes pasiruošę” - teigia projekto sumanytojas Arvydas Dotas. Nuo pat pradžių, kuriant sistemą siekiama, kad informacijos centrai, turizmo paslaugų teikėjai patys būtų suinteresuoti rūpintis savo informacija ir jiems tai būtų ne dar viena prievolė, o akivaizdi nauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)