Keleivių srautas praėjusį mėnesį buvo beveik triskart didesnis nei praėjusių metų birželį – 281 tūkst. žmonių, sudarė 87 proc. ikipandeminio lygio.

Vidutinis reisų užimtumas praėjusį mėnesį buvo 80 procentų. Daugiausiai keleivių pervežė „Air Baltic“ ir „Ryanair“, skraidinusios atitinkamai 13 ir 15 krypčių.

„Estijoje nėra tokių oro susisiekimo problemų, kaip kai kuriose kitose Europos valstybėse. Kartu su partneriais intensyviai dirbame, kad ir toliau gerintume padėtį dėl personalo“, – sakė oro uosto direktorius komercijai Eero Pargmae (Ero Piargmajė), komentuodamas dalį Europos apėmusį oro susisiekimo chaosą, kilusį dėl darbuotojų stygiaus ar streikų.

Per praėjusius metus Estijos sostinės oro uostas, pagrindinis šalyje, sulaukė 1,301 mln. keleivių – 50 proc. daugiau nei 2020-aisiais, bet 60 proc. mažiau nei ikipandeminiais 2019 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją