Viduramžių kankinimo įrenginių muziejus Prahoje


Viduramžiais neatsargiai ištarus keletą žodžių galėjote atsidurti pagrindinėje miesto aikštėje, kur jūsų lauktų patys išradingiausi instrumentai, kurių tikslas – išgauti prisipažinimus iš potencialių eretikų.

Šiame muziejuje lankytojai per 45 minutes susipažins su 60 siaubingų kankinimo instrumentų – žinos, kaip būtent jie veikia ir kas atsitinka žmogui po kankinimo tokiu įrankiu.

Pavyzdžiui, galvos traiškiklis: įtariamojo smakras įremiamas į medinį laikiklį, ant galvos tvirtai užmaunamas šalmas, o vėliau vis didesniu greičiu pradedamas sukti sraigtas... Galite įsivaizduoti kas po tokios procedūros lieka iš galvos. Kraupu...

Įėjimo į muziejų kaina – apie 26 litus.

Blogo meno muziejus Bostone

Be abejo, ilgai galima ginčytis, kas gi yra tas aukščiausio lygio menas. Bet Blogo meno muziejaus įkūrėjas ir kuratorius Scottas Wilsonas tikriausiai gerai supranta, koks menas yra prastas. Kai dienos šviesą išvydo siaubingas nežinomo tapytojo darbas „Liusė gėlių lauke“, S. Wilsonas nusprendė įkurti muziejų, kuriame „Liusė“ užėmė garbingą vietą, rašo tripspirit.com.

Perspektyvos neišmanymas, spalvų makalynė, pagyvenusios Liusės ligotas veidas su virš nosies suaugusiais antakiais – dėl šių priežasčių tokį paveikslą galima neklystant pavadinti muziejaus „šedevru“.

Muziejaus kolekcijoje yra apie 400 darbų, kurie skatina sumišimą. Bet dėl vietos trūkumo vienu metu eksponuojama tik 40 darbų – muziejuje tiesiog nėra vietos didesniam eksponatų kiekiui sutalpinti.

Įėjimas nemokamas.

Trys sekso muziejai: Amsterdame, Paryžiuje ir Husavike (Islandija)

Paryžiaus „Musee de l'Erotisme“ įsikūręs 7 aukštų pastate Quartier Pigalle – raudonųjų žibintų kvartale. Pigalle garsėja nesuskaičiuojamomis sekso reikmenų parduotuvėmis, nors tame pačiame kvartale yra ir garsusis kabaretas Moulin Rouge.

Muziejuje eksponuojami su erotika susiję daiktai iš viso pasaulio – taip pat ir falų simboliai iš pietų Afrikos ir Azijos. Muziejuje yra paroda, skirta Paryžiaus prostitučių istorijai bei šiuolaikinio erotikos meno paroda.

Įėjimo kaina – apie 26 litus.

Amsterdamo muziejuje „Venustempel“ eksponuojami tapybos darbai, skulptūros, rankraščiai ir įvairiausių rūšių sekso žaislai. Visi jie kutena nervus ir jaudina.

Įėjimo kaina – apie 11 litų.

Islandijos muziejus „Phallology“ įsteigtas nedideliame žvejų miestelyje Husavike. Muziejuje galima pamatyti apie 250 rūšių gyvūnų falus. Visi jie tikri – išdžiovinti ir pakabinti ant sienų arba konservuoti alkoholyje. Sakoma, kad šiame muziejuje yra visų iki vieno Islandijos žinduolių peniai.

Muziejaus įkūrėjas Hjartarsonas kolekcija renka nuo 1974 metų. Kolekcijoje yra sūdytų arklių penių, kurie kadaise buvo delikatesas bei pelių, žiurkėnų, žiurkių, jūrų kiaulyčių, ruonių ir baltųjų lokių ruonių. Vienas stiklainis vis dar tuščias. Jame turėtų būti patalpintas žmogaus penis. Šią vietą sau rezervavo 92 metų muziejaus savininkas Paulas Arasonas.

Įėjimo kaina – apie 16 litų.

Paslaptingasis Winchester namas, San-Hose, Kalifornija, JAV

Tai - Saros Winchester, tokio paties pavadinimo ginklo sukūrėjo dukters, rūmai. Didžiulių turtų paveldėtoja savo 160 kambarių ir 40 miegamųjų dydžio namą statė 38 metus, kol numirė būdama 82 metų.

Ją nuolat persekiojo vaiduokliai, ir bandydama jų atsikratyti ji nusprendė pastatyti saugų prieglobstį sieloms tų žmonių, kurie žuvo nuo jos tėvo kūrinio paleistų kulkų.

Ekskursija po paslaptinguosius rūmus kainuoja apie 53 litus.

Mutter medicinos istorijos muziejus, Filadelfija, JAV

Šiame muziejuje eksponuojama daugiau nei 20 000 žmogaus kūno anomalijų. Muziejus labiausiai garsėja savo milžiniška kaukolių kolekcija. Taip pat muziejuje esama ir unikalių dalykų – tarkime, 12,5 metrų ilgio žmogaus žarnynas bei moters, kuri užkasta žemėje tapo muilu, lavonas.

Be to, muziejuje eksponuojama gausi senovinių medicininių instrumentų kolekcija.

Įėjimo kaina apie 26 litus, vaikams įėjimas nemokamas

Glora psichiatrijos muziejus Misūrio valstijoje (JAV)

Tarp eksponuojamų daiktų – flebotomijos peiliai ir 1446 daiktai, ištraukti iš pacientų skrandžių bei žarnynų (popieriaus segtukai, nagai, smeigtukai, sagos...).

Tarptautinis tualetų muziejus Naujajame Delyje (Indija)

Čia galėsite sužinoti, kad Karalienės Viktorijos tualetas buvo pagamintas iš aukso bei kad Liudviko XII soste buvo speciali anga tuštintis. Didžiulė kolekcija unitazų, naktipuodžių, bide ir pisuarų atskleidžia tualetų istorijos raidą nuo 3000 m.p.m.e. iki šių dienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją