Per pirmąjį kūrybinio sezono mėnesį žiūrovai pamatys jau pamėgtus spektaklius „Mieloji Čariti“, „Muzikos garsai“, „Šikšnosparnis“, „Brėmeno muzikantai“, „Madam Pompadur“, „Karmen“, „Bajaderė“, „Vienos kraujas“ ir kt.

Atnaujintoje J.Strauso operetėje „VIENOS KRAUJAS“ vaidmenis sukūrė daug naujų atlikėjų. Kaip režisierius čia debiutuoja šio žanro grandas, ilgametis teatro solistas Gediminas Maciulevičius, nuo 1985 m. operetėje dainavęs pagrindinį Ministro Pirmininko vaidmenį. „Vienos kraujas“- unikalus repertuaro spektaklis, be pertraukos rodomas nuo 1968 m.

Smagus siužetas ir nuostabi valsų karaliaus muzika laikui nepavaldi, o spektakliu nori gėrėtis vis naujos žiūrovų kartos. Režisierius G.Maciulevičius operetei turi daug sentimentų – jis vaidino su pirmais šio spektaklio atlikėjais Aloyzu Domeika, Kazimieru Mikalausku, Zuzana Masiulevičiūte, Jonu Janulevičium, Vincu Čižausku ir kitais. Šiame „Vienos kraujo“ pastatyme G.Maciulevičius norėtų paryškinti daugelyje operečių vyraujančią meilės temą, moralės taisykles, eleganciją, aristokratiškumą.

Paklaustas, ką jo manymu, spektakliui duos nauji atlikėjai, G.Maciulevičius sakė: „To paties vaidmens kitas atlikėjas suteikia ne tik įdomumo, bet ir naujų spalvų. Tuos pačius vaidmenis nauji atlikėjai visuomet traktuos skirtingai. Aš stengsiuosi netrukdyti artistams kurti. Esu dainininkas, teatre sukūręs 66 vaidmenis ir labai nemėgau režisierių, kurie neleidžia artistui pačiam pajausti vaidmens žavesio, savaip jį interpretuoti, neleidžia improvizuoti. Norėčiau, kad spektaklio atlikėjai mane atsimintų tik iš gerosios pusės. Neslėpsiu, kad tikrumoje nesu aistringas atstatomų spektaklių šalininkas, bet klasika yra klasika, todėl keičiantis kartoms kai kuriuos spektaklius tiesiog būtina atstatyti, kūriniui tarsi įpučiama nauja gyvybė, o jauni atlikėjai jam suteikia jaunatviškumo, kitokį požiūrį į sceninį vyksmą.“

Trečiojo operetės „Vienos kraujas“ atnaujinimo dailininkė Marta Vosyliūtė, dirigentas Virgilijus Visockis, choreografas Aleksandras Jankauskas.

Daugelis repertuaro spektaklių pasipildė naujais veidais. Per praėjusius du sezonus 10 naujų vaidmenų operose ir miuzikluose sukūrė Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas. Eskamiljo vaidmeniu operoje „Karmen“ debiutavęs Tadas Girininkas šį sezoną dainuos ir kituose spektakliuose. Sėkmingai Viljamo vaidmeniu pasirodė Ramūnas Urbietis I.Kalman operetėje „Bajaderė“. Repertuaro spektakliuose dainuos ir sėkmingai karjerą Reino operoje (Diuseldorfas, Vokietija) tęsiantis Laimonas Pautienius.

Šį sezoną, kaip teatro vyriausiasis režisierius, pradės ir „Sidabrinės gervės“ laureatas, aktorius ir režisierius Kęstutis Jakštas. K.Jakštas teatre pastatė jau du spektaklius – I.Kalaman operetę „Monmartro žibuoklė“ ir C.Coleman miuziklą „Mieloji Čariti“. Puikiai su trupe susipažinti spėjęs K.Jakštas turi idėjų kuo praturtinti teatro repertuarą, sieks ieškoti įvairesnių kūrybos formų, tam pasitelkdamas ir dar vieną teatro koncertinę erdvę – Baltąją salę.

Spalio 24 d. į kūrybinės veiklos dvidešimtmečio koncertą žiūrovus pakvies ne kartą pripažinta geriausia metų operetės ir miuziklo (1998, 2002, 2008) atlikėja Aušra Cicėnaitė. Nuotaikingame koncerte kartu su scenos primadona dainuos teatro solistai, svečiai - prof. Vladimiras Prudnikovas, Vaidas Vyšniauskas, Ligita Račkauskaitė, Merūnas Vitulskis, aktoriai Larisa Kalpokaitė ir Dalius Mertinas, pop dainininkas Rytis Cicinas.

Dar viena jubiliejinio sezono naujiena žiūrovams - savaitės vidurio spektaklių paketas, leidžiantis bilietus į spektaklius įsigyti pigiau. Pirkdami keturis bilietus į trečiadieniais ir ketvirtadieniais rodomus spektaklius, gausite 25 proc. nuolaidą.

Šaltinis
Kauno muzikinis teatras
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją