Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

„Artėjant 607 miesto gimtadieniui, visus norinčius kvietėme apsilankyti svarbiausiame miesto savivaldos pastate ir susipažinti su pastato istorija, išskirtinėmis erdvėmis ir sužinoti įdomius bei negirdėtus faktus apie savivaldybės pastatą”, - teigė TIC vadovas Sigitas Sidaravičius.

Ekskursijos dalyviai susipažino su pastato istorija, architektūra, taip pat sužinojo, kaip šiuo metu vyksta miesto tarybos, komitetų veikla. Tarpukariu Taupomųjų kasų rūmais turėjęs virsti pastatas po okupacijos buvo naudojamas kitoms reikmėms.

„Dalis pastato buvo skirta tvarkyti bankinius reikalus, per aukštus buvo išvedžioti specialūs vamzdžiai greitam dokumentų perdavimui, taip pat įrengtos saugyklos, slėptuvės“ , - sakė savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėjo pavaduotas Bronislovas Varnas.
Eskursija po savivaldybę

„Šios ekskursijos buvo pilotinės. Norėjome pasižiūrėti, ar žmonės susidomės, ar jiems ta informacija bus įdomi ir naudinga. Abiejose ekskursijoje apsilankė daugiau nei 50 žmonių. Atsiliepimai geri, žmonėms tikrai patiko. Ateityje tokio tipo pasivaikščiojimus po savivaldybės pastatą ketiname rengti valstybinių ar miestui svarbių švenčių metu“, - sakė S. Sidaravičius.

Vienas iš tarpukario modernizmo architektūros objektų – Kauno miesto savivaldybės centrinis pastatas - šį mėnesį pasipuošė Europos paveldo ženklu. Europos paveldo ženklas jungia išskirtines paveldo vietas, turinčias simbolinę vertę Europoje.

Visos ženklą gavusios vietos suvaidino svarbų vaidmenį Europos istorijoje ir kultūroje arba integracijoje. Tarp jų – ir 1919-1940 m. Kaunas, kuris iki šiol pasižymi miesto kraštovaizdžiu, gyvai atspindinčiu tarpukario Europos modernizmo architektūrą.