Penkių žvaigždučių viešbutis „The Raga Side“ įsikūrė tik 2018 m. birželį, tačiau iškart išsiskyrė savo koncepcija – jame gali registruotis tik svečiai nuo 16 metų, rašoma pranešime spaudai. Su partneriu, kelionių organizatoriumi „Kidy Tour“ parodoje „Adventur“ savaitgalį dalyvavęs viešbučio vadovas Yasin Tuzel įsitikinęs, kad suaugusiesiems skirti viešbučiai – atostogų kultūros ateitis.

Poilsiui ir pramogoms – ne pakeliui

Paprastai viešbučiai linkę rinktis įvairovę – tame pačiame viešbutyje apsistoja tiek šeimos su vaikais, tiek suaugusiųjų poros, tiek vieniši keliautojai, orientuojamasi į didžiąją turistų dalį, kuri garantuoja nuolatinį poilsiautojų srautą.

Paklaustas, kuo skiriasi suaugusiųjų poreikiai nuo kitos keliautojų dalies, Y. Tuzel sako, kad pikantiškų priežasčių tokio viešbučio įkūrimui ieškoti neverta. Paslaptis gana paprasta – suaugusiųjų viešbutis apima du pastatus, kurie griežtai atskiria poilsio ir pramogų zonas. Pagrindinis viešbučio pastatas skirtas visiškai atsipalaiduoti ir pailsėti, ramiems pokalbiams ar miegui. Vadinamasis paplūdimio pastatas tiks tiems, kurie tuo metu trokšta pramogų, renginių ir linksmybių.

„Dirbantys žmonės paprastai ilgų atostogų neturi, t. y. standartinė kelionė trunka apie 10–14 dienų, todėl pagrindinis jų lūkestis – per trumpą laiką visiškai pailsėti. Tai gali pavykti įgyvendinti tik atskyrus poilsio ir pramogų zonas, todėl tam pačiam svečiui esame lyg du viešbučiai po vienu stogu“, – išskirtinę viešbučio koncepciją aiškina Y. Tuzel.

Nuo pusryčių be glitimo iki salsos treniruočių

Vis dėlto suaugusiųjų poilsiui pritaikytas ne tik viešbučio išdėstymas. Kaip tikina jo vadovas, vis daugiau žmonių rūpinasi savo sveikata, yra kamuojami alergijų arba atostogų metu paprasčiausiai nori nekeisti savo įpročių ir toliau kokybiškai bei sveikai maitintis.

Taip „The Raga Side“ tapo bene vieninteliu viešbučiu Turkijoje su „Ultra“ viskas įskaičiuota ir „Fine Dining“ paslauga, kai restorane svečiai aptarnaujami prie staliukų, galima ne tik rinktis iš pateikto meniu, bet ir išreikšti pageidavimus, kaip maistas turėtų būti pagamintas ir patiektas.

Norintiems pajudėti – salsa treniruotės, sveikuoliški pusryčiai ir tempimo pratimai, koordinuojami fitneso trenerio, mažiau judriems – futbolas ir 6 alaus rūšys viešbučio sporto bare.

Lietuviai itin laukiami

Nors su lietuvių kelionių organizatoriais „The Raga Side“ bendradarbiavo jau pirmaisiais veiklos metais, tautiečių susidomėjimas gerokai nustebino viešbučio vadovą. Pasak Y. Tuzel, bent 10 viešbučio kambarių buvo nuolat apgyvendinti lietuvių.

„Apskritai nesitikėjome svečių iš Lietuvos, tokie skaičiai pirmaisiais metais buvo neįtikėtini, todėl šiemet jie jau laukiami. Be to, jie nėra sunkūs klientai – žino, ko nori, neieško problemų ten, kur jų nėra, ir stengiasi mėgautis atostogomis. Jei mūsų visi svečiai būtų iš Lietuvos, tikrai negalėčiau skųstis“, – pozityvia pirmųjų metų patirtimi dalijasi Y. Tuzel.

Nedidelė, bet reikli rinka

Pasak viešbučio vadovo, atostogų kultūra Turkijoje sparčiai auga, o žmonės vis dažniau renkasi kitokius atostogų būdus – bent 5–10 procentų europiečių kasmet ieško suaugusiesiems skirtų viešbučių.

„Šiuo metu sezonui nuo gegužės vidurio iki rugsėjo vidurio esame rezervavę beveik 40 proc. kambarių, nemažai svečių atvyksta jau antrą kartą. Vienas iš didžiausių traukos centrų Turkijoje – mūsų turgūs, tačiau jei norite, kad atostogos apsieitų be nesklandumų, visus viešbučius sezono metu rezervuokite iš anksto“, – pataria Y. Tuzel ir tikina, kad pats keliaudamas įvairiose šalyse taip pat ieško suaugusiesiems skirtų apgyvendinimo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)