Labanoro regioninis parkas išsiskiria biologinės įvairovės gausa, įvairiausiomis natūraliomis buveinėmis, augalais ir gyvūnais, įskaitant ir nykstančias bei retas rūšis. Savitas čia ir kultūros paveldas. O kur dar senosios neužmirštos tradicijos, gražūs jas puoselėjantys žmonės.

Artimesnei pažinčiai su regioninio parko miškais Labanoro girioje (Švenčionių rajone) įrengtas pažintinis takas, kuris skirtas pėstiesiems, bet galima važiuoti ir dviračiu. Tako pradžioje įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, suolai, tualetas.

Pažintinis takas tęsiasi apie 2 kilometrus. Stenduose pateikta informacija supažindina su Labanoro girios, pelkių, ežerų ekosistemomis, girioje aptinkamais Lietuvos raudonosios knygos augalais ir gyvūnais. Susipažinsite su Labanoro regioninio parko gamta, Labanoro giria, prisiliesite ir prie kultūros paveldo – šalia tako senieji pilkapiai. Informacija pateikta lietuvių ir anglų kalbomis.

Tako pabaigoje laukia įgytų žinių patikrinimas – Labanoro girios egzaminas. Šį „žaliąjį" egzaminą ypač mėgsta moksleiviai.

Labanoro regioninis parkas – bene populiariausias tarp didžiųjų miestų gyventojų. Gražūs pušynai, miškų gausa, poilsiui, maudymuisi tinkami ežerai ežerėliai. Ypač gražūs Juodieji ir Baltieji Lakajai, Aisetas, Stirniai, Rašė ir kiti ežerai. Smėlėtos pakrantės, pušys palinkusios tarsi prie jūros. Miškus vagoja srauniosios upelės - Lakaja, Peršokšna, Žeimena.