Dauguma apžvalgininkų sutaria - ši mada, nors ir ne itin sena, tačiau jau spėjusi suleisti šaknis Japonijoje, būtent iš čia vos prieš kelis mėnesius stebėtinai aktyviai pradėjo plisti po visą pasaulį. Kačių nemylėtojai vargu ar galės ramiau atsikvėpti artimiausiu metu - nuostabus kačių glostymo ir kavos gurkšnojimo derinys, pagaliau išsikėlęs iš jaukių butų į viešąsias erdves žada čia dar šiek tiek užsilikti.
Kačių kavinė, Madridas (Ispanija)

Juo labiau, kad toks dvigubas malonumas kai kuriems atrandamas tik pirmąsyk - iki šiol besimėgavę vien puriu uodeguotųjų kailiu ar tik sodriu kavos aromatu ne tik suvokė, kad abu šie dalykai puikiai tinka vienas kitam, tačiau ir atrado naujus džiaugsmus lyg 2013-ųjų gana egzotišku - bent jau už namų ribų - laikomame derinuke.

„Cafe Neko“ Vienoje pralaužė ledus Europoje - tačiau unikaliausios kačių mylėtojus iš viso Senojo žemyno suburiančios kavinės titulu šiai įstaigai džiaugtis teko neilgai, mat vos po kelių savaičių gretimos šalies sostinėje, Budapešte, duris atvėrė „Cat Cafe“.
Kačių kavinė Vienoje

Dar maždaug po mėnesio atėjo Prancūzijos eilė - čia pukuotieji ir uodeguotieji sutūpė ant foteliukų ir „pufikų“ vietelėje, pavadintoje ne ką išradingiau - „Le Cafe des Chats“. Vis dėlto, itin išradingu buvo pripažintas šios kavinės interjeras.

Lyg virusas, mada plito tiesiog žaibiškai, negana to - geografiškai tiksliai. Po Vengrijos ir Prancūzijos proga užsisakyti kavos šalimais murkiant katytėms gavo MadridoLa Gatoteca“ ir Miuncheno „Cafe Katzentempel“ lankytojai.
Kačių kavinė, Madridas (Ispanija)
Nesunku atspėti, kur atsidarė paskutinė „kačių kavinė“. Teisingai, Londone. Maža to, tai įvyko netrukus po to, kai Totneso miestelyje (Devonas, Didžioji Britanija) atsidarė pirmoji tokio tipo įstaiga visoje šalyje.
Kačių kavinė Totnese, Devonas (Didžioji Britanija)
Kačių mylėtojams, skubantiems sudalyvauti naujos „kačių kavinės“ atidaryme belieka spėlioti, į kurią Europos vietelę jau verta pradėti žvalgytis bilietus.
Kačių kavinė Totnese, Devonas (Didžioji Britanija)
Praėjusių metų patirtis kužda, kad tikriausiai į Airiją. O gal į Islandiją? Tačiau mes patariame, kad skubėti tikrai neverta - juk niekas nėra tikras, ar nauja pukuotųjų gyvūnėlių prikimšta kavinė netrukus neatsidarys Vilniuje arba Klaipėdoje anksčiau nei gegužę (būtent tokia data yra numatyta kačių kavinės atidarymui sostinėje).
Kačių kavinė Totnese, Devonas (Didžioji Britanija)