aA
Lietuvos gyventojai yra dažni restoranų, kavinių ir maitinimo įstaigų svečiai – vos 5 proc. naujausioje maitinimosi įpročius tiriančioje apklausoje dalyvavusių žmonių teigia nepietaujantys ir nevakarieniaujantys restoranuose.
Ką restoranuose labiausiai vertina lietuviai?
© Shutterstock nuotr.

Dauguma apklaustųjų rinkdamiesi maitinimo įstaigą didžiausią reikšmę teikia ne kainai ar akcijoms, o maisto kokybei ir geram aptarnavimui. Tokius duomenis atskleidė „Vapiano“ užsakymu atlikta tyrimų bendrovės „Mindshare“ gyventojų nuomonės apklausa.

Apklausoje dalyvavusių respondentų buvo paprašyta atsakyti, kaip dažnai jie pietauja ar vakarieniauja ne namuose. 10 proc. apklaustųjų teigė, kad restoranuose jie valgo kiekvieną dieną, ketvirtadalis (24 proc.) – kelis kartus per savaitę, beveik trečdalis (31 proc.) – kelis kartus per mėnesį, 30 proc. pažymėjo, jog tai daro rečiau nei kelis kartus per mėnesį ir 5 proc. teigė iš viso nesilankantys restoranuose.

Vyrai maitinimo įstaigas aplanko gerokai dažniau nei moterys. 10 proc. vyrų teigia valgantys restoranuose kiekvieną dieną ir 32 proc. – kelis kartus per savaitę. Kiekvieną dieną restoranuose pietauja arba vakarieniauja 10 proc. moterų, 20 proc. tai daro kelis kartus per savaitę.

Maitinimosi įstaigose besilankantys vyrai dažniausiai stengiasi pavalgyti greitai ir yra ištikimi pamėgtiems restoranams. Moterys labiau mėgsta tyrinėti ir atrasti jaukias bei neįprastas vietas.

Apklausos rezultatai rodo, kad labiausiai restoranų lankytojai vertina maisto ir gėrimų kokybę. Lygiai trys ketvirtadaliai apklaustųjų nurodė, kad kokybė yra labai svarbus veiksnys renkantis restoraną, penktadaliui respondentų ji yra svarbi. Keturi penktadaliai nurodė, kad jiems yra svarbus arba labai svarbus geras aptarnavimas. 79 proc. apklaustųjų taip pat nurodė, jog jiems itin aktualios yra restoranų patiekalų ir gėrimų kainos.

Anot apklausos iniciatorių, Lietuvos gyventojai tampa vis reiklesni restoranų svečiai, maisto, gėrimų ir aptarnavimo kokybe ar įmantriu restorano interjeru juos jau sunkiai nustebinsi: „Svarbiausia, kad atsiranda vis daugiau svečių, kurie žino, koks yra tikras „Pasta Bolognese“ ar picos „Margarita“ skonis ir geba atskirti juos nuo makaronų su faršu bei pomidorų padažu ar tešlos gabalo gausiai apipilto paprastu sūriu".

Apklausa rodo, kad patrauklūs pasiūlymai ir akcijos yra svarbūs kiek daugiau nei pusei lietuvių. Dauguma respondentų nurodė, kad jauki restorano aplinka jiems yra svarbesnė už akcijas. Dar mažiau svarbos renkantis restoraną lietuviams turi jo lokacija. Beveik jokios įtakos restoranų pasirinkimui neturi jų prekės ženklo lietuviškumas arba tarptautiškumas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Skrydžių gigantui – skaudžios keleivių iš Lietuvos pamokos: teks sumokėti ne tik kompensacijas (21)

Airijos pigių skrydžių kompanija „ Ryanair “ sulaukia vis daugiau keleivių, kurių skrydžiai...

Oro linijų bendrovių informacija norintiems keisti skrydžių planus dėl koronaviruso (3)

Pasitvirtinus koronaviruso atvejams Europoje, kai kurios aviakompanijos imasi papildomų prevencinių...

Aktualu keliaujantiems – draudikai atsakė, ką daryti, jei koronaviruso protrūkis sujaukė kelionės planus (6)

Kinijos Hubėjaus provincijoje kilęs iki tol nežinomo koronaviruso protrūkis pasėjo nerimą visame...

Gyvenimą Lietuvoje į Norvegiją išmainęs Žygimantas emigravo ne dėl pinigų: ten numečiau svorio, pradėjau mėgautis gamta ir laisve (159)

Kodėl Lietuvos vaikai, čia gimę, augę, mokęsi, palieka savo senstančius tėvus ir išvyksta...

„Keliauk Lietuvoje“ analitikas: siekiant pritraukti daugiau investicijų į regioninį turizmą, trūksta valstybės dėmesio

Lietuvoje augant užsienio turistų skaičiui, nacionalinės Lietuvos turizmo skatinimo agentūros „...

Top naujienos

Gyvai / Eurolygos rungtynės Kaune ekstremaliomis aplinkybėmis: „Žalgiris“ – „Armani“ (293)

Penktadienio vakarą Nemuno saloje vykstančiose Eurolygos 26-ojo turo rungtynėse susitinka turnyro...

Šiauliuose panikos nėra, tačiau nuo lentynų žmonės šluoja kai kuriuos produktus (85)

Kilęs nerimas dėl Lietuvą jau pasiekusio koronaviruso pakeitė dalies lietuvių įpročius....

Žaidimas degtukais virš parako statinės: ar Turkija įtrauks NATO į Trečiąjį pasaulinį karą su Rusija? (354)

Jungtinių Valstijų kariuomenė atsargiai vertina savo vaidmenį Sirijoje . Tačiau Jungtinių...

Legendinės primabalerinos Anos Pavlovos paslaptys: sutuoktiniui keršijo ilgai ir stebino širdies žiaurumu

Ja visi žavėjosi, ji buvo vadinama „dieviška“ ir „nepakartojama“. Kalbėta, kad ji tikras...

Koronaviruso baimė praretino „Žalgirio“ arenos tribūnas, kuriose – ir grupelė italų (14)

Į penktadienio vakare vykstančias Eurolygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano...

Vitalija Guobė

Karas šeimoje: kodėl geria garsių vyrų žmonos? N-18

Kai eilinį kartą pro langą kieme pamačiau kelis prabangius automobilius su man nelauktais...

Šuniui nustatytas koronavirusas: veterinarai jau prognozuoja, kas vyktų, jei virusas paliestų lietuvių šunis (248)

Kinijoje, Honkonge, gyvūnų prieglaudoje izoliuotas šuo , kuriam nustatytas nežymus teigiamas...

Internautai su Tapinu priešakyje pasipiktino Vadimo Zizo įrašu koronaviruso akivaizdoje: siūlo kaukes už 64 eurus

Koronaviruso akivaizdoje imtos pardavinėti kaukės už daugiau nei 60 eurų sulaukė internautų...

Incidentas Vilniuje: vyras žmoną įkalino vonios kambaryje, nes manė, kad ji užsikrėtė koronavirusu (238)

Dėl koronaviruso Lietuvoje kilusi isterija pasiekė neįtikėtiną lygį - policijai tenka reaguoti...

Žiniasklaida: vakcina nuo COVID-19 – sukurta, prasideda bandymai (113)

Masačusetso valstijoje, Kembridžo mieste, įsikūrusi biotechnologijų įmonė „Moderna...

|Maža didelių žinių kaina