Didžioji dalis žmonių, ketinančių aplankyti Tailandą, viską planuoti patiki kelionių agentūroms, tačiau visada atsiranda ir tų, kurie nori patys išbandyti savo jėgas ir keliauti vieni. Tad jei jūs esate vienas iš tokių, nuotykius mėgstančių, žmonių, „Kelionių Akademijos“ kelionių specialistė Miglė Liberytė pranešime spaudai dalinasi svarbiausiais patarimais, kaip savarankiškai suplanuoti atostogas egzotiškajame Tailande.

Pirmas žingsnis – lėktuvo bilietai ir reikalingi dokumentai

Apsisprendus, kad jūsų kelionės tikslas Tailandas, pirmieji žingsniai turėtų būti lėktuvo bilietų paieška ir visų reikalingų dokumentų tvarkymas. Dėl didžiulio atstumo, bilietus pirkdami ne iš anksto, greičiausiai turėsite sumokėti nemažą sumą. Kelionių ekspertė pataria skrydžių pradėti ieškoti gerokai anksčiau: „Jie pradeda brangti iki kelionės likus maždaug dvejiems mėnesiams, pigesnius skrydžius galima rasti tuo atveju jei aviakompanijos paskelbia specialias akcijas.“ Taip pat priduria, kad atostogas planuojant šventiniu laikotarpiu, bilietų derėtų pradėti ieškoti net prieš šešis mėnesius.

Jei bent šiek tiek domėjotės kelionės į Tailandą subtilybėmis, greičiausiai jau žinote, kad jums prireiks vizos. Pasak Miglės, ją galima gauti dviem būdais: nuvykus į Vilniuje esantį Tailando konsulatą, kur ją gamins savaitę laiko arba jau atvykus į šalies oro uostą.

„Pasidarius vizą Lietuvoje, ši galios 60 dienų, o gavus vietoje – 15 dienų.“ – priduria mergina ir išskiria dar vieną svarbų skirtumą: atvykus į oro uostą turistai stoja į skirtingas eiles: į vieną, kas turi vizas, o į kitą, kurie nori jas pasigaminti on arrival, tad tie, kurie vizų neturi, dažniausiai užtrunka kur kas ilgiau.“

Taigi viskas priklauso nuo jūsų poreikių – kiek laiko ketinate praleisti Tailande ir kiek laiko ketinate užtrukti tvarkydami reikalingus dokumentus.

Kelionių specialistė patikina, kad keliaujant į šalį privalomų skiepų nėra – tik rekomenduojami ir priduria, kad nusprendus skiepytis, tai geriausia atlikti 4-6 savaites prieš kelionę.

Kaip teisingai sudaryti lankytinų vietų maršrutą ir nieko nepamiršti?

Pietryčių Azijos valstybė žemėlapyje išties užima didelį plotą, pasak Miglės, būtina aplankyti ir šiaurinę, ir centrinę, ir pietinę šalies dalis, o tam reikėtų skirti mažiausiai tris savaites.

Ne kartą vietovę lankiusi mergina pabrėžia: „Viduje keliauti galima lėktuvais arba traukiniais, dėl nedidelių skrydžių kainų ir taupant laiką, oro kelias yra geriausias pasirinkimas.“ Ištroškusiems autentiškumo, Miglė pataria rinktis Šiaurinį Tailandą, kur galėsite išvysti kalnuotus horizontus, šiek tiek kitokią, nei likusioje šalies dalyje gamtą, aplankyti žymiąją Baltąją šventyklą ir Karen kaimelį, garsėjantį ilgakaklėmis moterimis. Kelionių ekspertė prasitaria, kad šiaurinė dalis tik dabar pradeda populiarėti tarp turistų, mat šie dažniausiai renkasi centrinį Tailandą arba valstybės pietų teritoriją.

„Centrinėje dalyje būtina pamatyti šurmulingąjį Bankoką, Kančianaburio provinciją, džiungles, pagyventi namukuose ant vandens be civilizacijos. Kartais juose nebūna net elektros, tad tenka šviestis žibaline lempa. Egzotikos mėgėjams – tikras rojus.“ – pasakoja Miglė. Pietinę šalies dalį ji rekomenduoja gamtos mylėtojams, kadangi ten juos pasitiks milžiniškos palmės, žydra jūra bei iš jos kyšančios uolos.

Pasak merginos, būtent čia galima rasti didžiąją dalį populiariausių lankytų vietų visame Tailande: įstabaus grožio Phi Phi salyną, ne ką mažiau savo grožiu pastarajam nusileidžiančią Džeimso Bondo salą arba Khao Sok nacionalinį parką. Tačiau ji primena: „Visgi turistų čia daugiausiai, todėl poilsiui geriausia rinktis mažas aplinkines saleles.“

Taigi jums belieka nuspręsti, kam savo atostogų metu teiksite prioritetus – egzotinei gamtai, lankytiniems, tarp turistų populiariems, objektams ar aktyvioms pramogoms, o galbūt viską pabandysite apjungti?

Vietinė virtuvė – ragauti ar ne?

Keliaujant po tolimus kraštus įdomu ne tik stebėti aplinką, bet būtinai ir išbandyti vietinę virtuvę. Pasak Miglės, nederėtų apie maitinimo įstaigą spręsti iš išvaizdos, kadangi prabangiuose restoranuose maistas pritaikytas europiečiams, taigi unikalumo ten nepajausite.

Geriausia eiti ten, kur valgo vietiniai, tik, žinoma, derėtų būti atsargiems – nieko neimti nuo prekystalio, o paprašyti jog maistą gamintų prie jūsų akių. Kelionių organizatorė primigtinai pataria negerti vandens iš čiaupo: „Vandenį Tailande reikia gerti tik iš buteliuko, net valantis dantis. Taip pat svarbu vengti ledukų gėrimuose, kadangi jie gaminami iš vietinio vandens.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)