Į pietryčius nuo sostinės Palermo esanti Petralia Soprana siūlo pinigines paskatas naujiems gyventojams. Miestelio taryba tikisi, kad ši programa padidins mažėjantį gyventojų skaičių ir atgaivins negyvenamus namus, rašoma portale „Euronews“.

Petralia Soprana paskelbta vienu gražiausių Italijos kaimelių. Tačiau jei norite ten gyventi, turite greitai pateikti paraišką.

Sicilijos miestas naujiems gyventojams sumokės 5 tūkst. eurų

Petralia Soprana vilioja naujus gyventojus 5 tūkst. eurų išmokomis. Šiomis lėšomis gali pasinaudoti asmenys arba šeimos, nusprendusios persikelti gyventi į šį miestelį. Kad galėtų gauti dotaciją, žmonės taip pat turi įsigyti, o jei reikia, ir restauruoti nekilnojamąjį turtą savivaldybėje.

Šia schema tikimasi pakeisti dešimtmečius trukusį gyventojų skaičiaus mažėjimą Petralia Sopranoje. Šiuo metu miestelyje gyvena 2 992 gyventojai ir yra daugiau kaip 50 negyvenamų namų.

Visgi laikas yra labai svarbus, nes paraiškas reikia pateikti iki 2023 m. gegužės 10 d. Susidomėjusieji turėtų tiesiogiai kreiptis į miesto tarybą.

Gyvenkite viename gražiausių Italijos kaimelių

Petralia Soprana, įsikūrusi ant aukštos kalvos, yra vienas gražiausių Italijos kaimų. Iš siaurų gatvelių, vingiuojančių pro viduramžių akmeninius pastatus, atsiveria vaizdai į apačioje esantį slėnį ir matosi iki pat Etnos ugnikalnio. Vienoje pusėje nuo uolos atodangos į kaimą žvelgia monumentali akmeninė bažnyčia.

Pagrindinėje aikštėje stovi grakšti renesansinė katedros arka, kuri greičiausiai iš pradžių buvo mečetė, pastatyta X a., kai čia gyveno arabai. Normanų varpinės bokšte tebėra išlikę bizantiečių ir arabų dekoracijos. Įspūdingų arabų-normanų architektūros stiliaus, kuriam dabar suteiktas UNESCO paveldo statusas, pavyzdžių galima pamatyti netoliese esančiame Palerme.

Gyvenimas Petralia Sopranoje ramus, išskyrus daugybę vietinių švenčių, pavyzdžiui, šventųjų dienas, karnavalus ir maisto šventes.

Viena maisto mugė skirta lęšiams, iš kurių gaminama tradicinė sriuba, pagardinta laukiniais pankoliais ir cikorijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją