Lietuvos šokio informacijos centro drauge su Vyčio Jankausko šokio teatru bei Šiuolaikinio šokio asociacija rengiamoje „Vilniaus šokio spaustuvėje“ šiemet mokoma šiuolaikinio šokio technikos, „Baleto be pastangų“, „Mąstymo kūnu logikos“, partneriavimo, taiči, džiazo šokio, ritmo ir perkusijos disciplinų, o renginio kūrybinėje laboratorijoje – choreografijos ir improvizacijos.

Daugiausia dalyvių rinkosi ir ne visi pateko į „Mąstymo kūnu logikos“ ir „Baleto be pastangų“ seminarus, kuriuose dėsto šokėja ir pedagogė Anemari Autere iš Prancūzijos, Nicos Sophios Antipolis universiteto. Ji remdamasi pačios sukurtu savitu metodu moko sąmoningai sekti natūralias kūno judėjimo kryptis. Pasak Autere, vien įsiklausius į individualaus kūno logiką, šokti – net ir baletą – gali būti lengva ir tam neprireiks jokių pastangų. Dėstytoja stebisi vasaros šokio mokyklos dalyvių gausa ir smalsumu.

O vasaros šokio mokyklos dalyvės itin giria džiazo šokį dėstantį nusipelniusį Rusijos artistą, pernai populiariam Rusijos TV projektui „Šokiai su žvaigždėmis“ choreografiją kūrusį šokėją, choreografą ir pedagogą Igorį Pivorovičių. Perpildytos ir šiuolaikinio šokio technikos pamokos, kurias dėsto šokėja ir Helsinkio teatro akademijos pedagogė Liisa Yla-Outinen.

„Vilniaus šokio spaustuvės“ regėjai džiaugiasi, jog šia disciplina gausiai susidomėjo ne tik profesionalai, bet pradedantieji. Ne tik šokėjai ar šokiu besidomintieji renkasi ir į taiči seminarus, kuriuos veda daugkartinis taiči Europos čempionas, daugiau negu 20 metų taiči ir jogą įvairiose šalyse dėstantis Aleksandras Kozminychas (Rusija) bei Maskvoje gyvenanti lietuvė, taip pat taiči Europos čempionė, Rusijos teatro meno akademijos (GITI) sceninio šokio katedros docentė Ramunė Chodorkaitė. O „Vilniaus šokio spaustuvės“ dalyvių pamėgtas kompozitorius ir perkusininkas Tomas Dobrovolskis jau trečius metus dėsto ritmą ir perkusiją.

„Vilniaus šokio spaustuvės ‘09“ renginiai baigsis rugpjūčio 28 d., bendru dalyvių pasirodymu, išmoktų kompozicijų pristatymu. Vasaros šokio mokyklos rengėjai džiaugiasi, jog per pirmąjį edukacinio renginio gyvavimo dešimtmetį jau išaugo nauja šokėjų karta, tikisi, jog susidomėjimas šokiu ir toliau augs, o ateityje ketina šį renginį labiau atverti ir kaimyninių valstybių šokio profesionalams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją