Ankstesnė šios įrangos įdiegimo data buvo sutrikdyta dėl pandemijos.

Šiuo metu keleiviai rankiniame bagaže gali vežtis ne didesnio nei 100 ml tūrio skysčius – oro uoste atliekant patikrą konteineriai turi būti supakuoti į mažą permatomą plastikinį maišelį ir ant skaitytuvo diržo dedami atskirai nuo likusio bagažo. Maksimalus skysčio tūris šiuo atveju neturi viršyti 1 litro vienam asmeniui.

Šios taisyklės buvo įvestos 2006 m., kai britų policija atskleidė sąmokslą susprogdinti iki 10 lėktuvų gėrimų buteliuose paslėptais sprogmenimis. Nuo tada visame pasaulyje galioja skysčių gabenimo apribojimai.

Naujieji skaitytuvai yra panašūs į ligoninių kompiuterinės tomografijos skaitytuvus ir suteikia aiškesnį 3D bagažo turinio vaizdą. Panašūs skaitytuvai pradėti bandyti Londono Hitrou oro uoste 2017 m.

„Pamažu juos pristatome. Mes ką tik pradėjome plėsti 3-iojo terminalo saugumo zoną, įtraukdami daugiau skaitytuvų, o Transporto departamentas nustatė terminą iki 2024 m. vidurio“, – „The Times“ sakė Heathrow generalinis direktorius Johnas Hollandas-Kay'us .

„Times“ teigimu, apie artėjančius pokyčius turėtų būti pranešta iki Kalėdų – valdžia tikisi, kad naujoji technologija, kuri jau dabar naudojama kai kuriuose JAV oro uostuose, smarkiai sumažins eiles JK oro uostuose.

Supaprastinkite keliones ir sumažinkite eiles

Pagal taisykles, be skysčių, keleiviai iš lagaminų turi ištraukti ir planšetes, nešiojamus kompiuterius, dideles kameras, vaizdo kameras – visa tai labai prailgina saugumo kontrolės praėjimo laiką. Jei keleiviai pamiršta ką nors išsitraukti iš savo lagaminų, jie turi būti tikrinami rankiniu būdu, o tai taip pat padidina problemą.

Rankinis bagažas

Sumontavus naujus skaitytuvus, vienam žmogui leidžiamas skysčio kiekis bus padidintas iki 2 litrų, o keleiviams nebereikės iš rankinių traukti elektroninių prietaisų saugumo patikros metu.

Transporto sekretorius Markas Harperis teigė, kad naujoji technologija sumažins tikrinimo eilių laiką, pagerins keleivių patogumą ir, svarbiausia, aptiks galimas grėsmes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją