Nuo lapkričio 30 d., visi asmenys, atvykę į Didžiąją Britaniją, iki antros viešnagės dienos pabaigos turi atlikti PGR testą ir izoliuotis, kol gaus neigiamą rezultatą. Visiškai vakcinuotiems keliautojams saviizoliuotis reikės iki tol, kol bus gautas privalomo antrosios dienos PGR (angl. PCR) testo neigiamas atsakymas. Nevakcinuotiems keliautojams privalu izoliuotis 10 d.

Nevakcinuoti keliautojai, ketinantys vykti į Jungtinę Karalystę, privalo nuvykus atlikti papildomą COVID-19 testą ne tik antrąją, bet ir aštuntąją dieną. Visiškai vakcinuotiems keliautojams atlikti aštuntosios dienos testo nereikia. Prieš kelionę turite užsisakyti ir susimokėti už kelionės testo paketą. Šio testo paketo numerio reikės pildant keleivio vietos nustatymo formą.

Visi asmenys per 48 valandas nuo atvykimo į Didžiąją Britaniją taip pat turi užpildyti keleivio registracijos formą.

Dėvėti veido kaukes daugumoje vidaus ir lauko erdvių nebėra privaloma. Tačiau Londono valdžios svetainėje pažymima, kad „tam yra išimčių, ir verslo įmonės gali toliau skatinti ar reikalauti, kad jų darbuotojai ar klientai būtų su veido kaukėmis. Tai labiausiai paplitę tokiose sferose kaip sveikatos apsauga, transportas ir mažmeninė prekyba“.

Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos sistema taip pat reikalauja, kad pacientai, medikai ir lankytojai sveikatos apsaugos įstaigose dėvėtų veido kaukes.

Dengti nosį ir burną taip pat reikalaujama visose „Transport for London“ (TfL) paslaugų vietose. Metro, autobusuose, tramvajuose, taip pat DLR, „Overground“ ir TfL stotyse bei visos kelionės metu keleiviai toliau privalo dėvėti veido kaukes, jeigu jiems netaikomos išimtys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)