„The Wall Street Journal“ praneša, kad M. Nishidos buvo paprašyta suteikti leidimą įgaliotam medicinos darbuotojui atlikti jai sveikatos patikrinimo procedūrą prieš skrydį. Formoje, kurią japonė užpildė, buvo nurodyta, kad tokia patikra atliekama moterims, kurios pagal apimtis atrodo lyg besilaukiančios.

M. Nishida papasakojo leidiniui „Wall Street Journal“, kad dėl šios patikros jautėsi labai pažeminta – ji buvo nuvesta į tualetą, kur turėjo nusišlapinti ant specialios juostelės. Testas nėštumo neparodė, ir japonei buvo leista įlipti į lėktuvą.

„Hong Kong Express Airways“ pranešė, kad nėštumo testas atliktas Saipano vadovybės nurodymu.

Pasirodo, saloje paplito toks reiškinys, kaip gimdymo turizmas – 2018 m. saloje pagimdė daugiau atvykėlių nei vietinių moterų.

Kai kurios nėščiosios specialiai skrenda gimdyti į Saipaną, kad vaikai automatiškai gautų JAV pilietybę.

Dauguma turisčių, siekiančių pagimdyti Marianos šiaurinių salų sandraugoje, kurioje Saipanas yra didžiausia sala, atvyksta iš Kinijos.

Kinijos piliečiams šiaurinėse Marianos salose galima lankytis be vizų – tai vienintelė Amerikai priklausanti teritorija, kurioje jiems nereikia vizų. 2018 m. saloje pagimdė 575 turistės iš Kinijos, nors, pavyzdžiui, 2009 m. tokių gimdymų buvo vos 12. Būtent po tų metų Kinijai buvo panaikinta vizų programa – tokiu būdu siekta suaktyvinti turizmą.

Nors nėščioms moterims keliauti į JAV ar jai priklausančias teritorijas ar ten gimdyti nėra draudžiama, imigracijos pareigūnai gali išsiųsti iš šalies turistus, kurie meluoja apie savo kelionės tikslą ar tikisi, kad jiems bus atliktos medicininės procedūros.

Finansinė našta tokiu atveju tenka oro linijų bendrovėms, kurios privalo į šalį neįleistus keleivius parskraidinti namo.

„Hong Kong Express Airways“ paaiškino, kad keleivei buvo nurodyta atlikti nėštumo testą siekiant patikrinti, ar nepažeidžiami JAV imigracijos įstatymai.

Vis dėlto oro linijų bendrovė nutraukė šią praktiką ir atsiprašė keleivių, kuriems teko iškęsti šias procedūras.

Paaiškėjo, kad Šiaurinių Marianų salų vadovybė nurodė oro linijoms sustiprinti patikros priemones, tačiau nėštumo testų neminėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)